Glas Javnosti

KAPITEN BOGDAN: Vreme je za zlato!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaška reprezentacija Srbije zaređala je sa pet srebrnih medalja na velikim takmičenjima, a kapiten Bogdan Bogdanović poručio je da je vreme da je vreme za zlato oko vrata i to na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

As Atlante Hoks i kapiten Orlova Bogdan Bogdanović izjavio je u intervjuu za „Eurohoops“ da je kucnuo čas da on i saigrači obraduju naciju najsjajnijim odličjem sa nekog velikog takmičenja, posle čak pet srebrnih medalja.

„Treba da bude sada. Bilo je teško izgubiti od Nemačke u finalu Mundobasketa. Međutim, život teče dalje, već sledećeg leta imamo novu priliku za zlato. Biće! Mora da bude“, poručio je u svom stilu lider ove generacije Bogdanović.

Srbija je u Manili izbegla dvoboj sa Amerikancima, a na Igrama u Parizu bi moglo da dođe do toga. Takođe, očekuje se i da izabranici selektora Svetislava Pešića budu jači za najboljeg košarkaša planete – Nikolu Jokića. Bogdan je kratko prokomentarisao potencijalni dvoboj sa SAD.
„To je još daleko. Voleo bih naravno da se takmičim sa njim. Bilo bi to jedno od najvećih ostvarenja u mojoj karijeri. Takav tim ne može d se nađe ni na jednom drugom mestu, ni u jednoj ligi. To su sve košarkaši koji imaju brojne titule NBA lige, olimpijska i svetska zlata“, rekao je Bodanović.

Na pitanje kako je zadovoljan sezonom u Atlanti i da li se nada da bi i narednih četiri-pet sezona mogao da ostane u istom klubu, bivši košarkaš Partizana, Fenerbahčea i Sakramento Kingsa je odgovorio:

„Tekuća sezona za mene je dobra. Fokusiran sam na svakom meču, trudim se da igram najbolje što mogu. Ne znam da li je ovo najbolja sezona za mene do sada, dajem sve od sebe da bude. Uglavnom, i dalje ima prostora za napredak, a cilj je da Atlanta igra sve bolje i da budemo spremni da se izmerimo sa najboljima kada počne plej-of. Što se tiče budućnosti u Atlanti i Džordžiji, to se nikda ne zna. To je NBA liga, shvatam to kao posao. Dovoljno dugo sam u ligi i to sam do sada naučio“, istakao je kapiten Srbije Bogdan Bogdanović.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR