Glas Javnosti

JOŠ JEDAN DUPLI PORAZ U EVROLIGI: Zvezda izgubila od Makabija, Partizan od Barselone (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Makabija u utakmici 29. kola Evrolige rezultatom 80:84.

Zvezda je ostala na 10 pobeda i upisala 19 poraz, dok je Makabi je zabeležio 16 trijumf u 13 poraza.

Zvezda je u ovaj meč ušla bez petorice igrača, Teodosiića, Topića, Tompkinsa, Nedovića i Lazića.

Zvezda je kontrolisala prvo poluvreme i pružila odličnu igru.

Nakon izjednačenog početka utakmice crveno-beli su polako sticali prednosti koja je kontstano rasla i krajem druge četvrtine došla do maksimalnih +16, koliko je i bilo na poluvremenu 47:31.

Makabi je mnogo bolje zaigrao u trećoj četvrtini prvenstveno u odbrani i uspeo da se potpuno vrati u meč.

Neke sudijske odluke protiv Zvezde iznerviralke su publiku u Areni.

Nakon treće deonice rezultat je bio 61:53.


Međutim u četvrtoj četrtini potpuni raspad crveno-belih.

Makabi je serijom 17:2.potpuno preokrenuo meč.

Da stvar budu još crnja u finišu utakmice povredio se i Brazilac Jago i dodatno pogoršao situaciju i u ovako destkovanom timu Zvezde.

(Foto: Jutjub)

Najbolji kod Zvezde bio je Jago Dos Santos sa 20 poena i sedam asistencija, a pratili su ga Adam Hanga sa 13, Džavonte Smart sa 12 i Džoel Bolomboj sa 11 poena.

Makabi su do pobede predvodili Bonzi Kolson sa 23 i Džoš Nibo sa 18 poena.

U narednom kolu, Zvezda će dočekati Panatinaikos, dok će Makabi ugostiti Asvel.

Košarkaši Partizana nisu uspeli da iznenade Barselonu u utakmici 29. kola Evrolige.

Crno-beli su poraženi u "Blaugrani" rezultatom 94:76 (29:24, 22:24, 23:20, 20:8).

Tim Željka Obradovića je ostao na 13 pobeda, a sada ima 16 poraza, koliko i Valensija na deobi desetog mesta, poslednjeg koje vodi u doigravanje. Barselona je zabeležila 20. pobedu i ostala na drugoj poziciji.

Naredne nedelje je duplo kolo u Evroligi. Partizan u utorak dočekuje Baskoniju, a zatim dva dana kasnije i Real.

Avramović je bio najefikasnijji sa 27 poena. Ledej je postigao 16 i njih dvojica su jedini bili dvocifreni u timu Partizana.

Kod domaćina Laprovitola je postigao 17 poena, Ernangomez 15, Jokubaitis 13, a Parker 12.


(Foto: Jutjub)

Partizanu se ponovila situacija da mentalno pada u finišu meča. Crno-beli su u 31. minutu imali četiri poena minusa (74:70), a zatim potpuno stali i skoro pet minuta bili bez koša. Barselona je to iskoristila i napravila krucijalnu prednost.

Domaći tim je u nekoliko navrata tokom meča pravio serije, Partizan se vraćao, ali nije uspeo to da uradi u poslednjem delu igre.

Crno-belima su bili nedovoljni Avramović i Ledej, koji su uspevali da vrate crno-bele u igru u drugoj i trećoj četvrtini, ali se niko od ostalih igrača nije priključio.

Barselona je imala sjajan procenat šuta, pogodila 12 trojki iz 24 pokušaja, dok je za dva šutirala sjajnih 75.8 odsto (25/33). Partizan je imao 52.5 odsto za dva (21/40) i 33.3 odsto za 3 (6/18).

Barselona je imala čak 26 asistencija, a Partizan samo 12.

Partizan je dobro počeo i predvođen Avramovićem poveo je 6:0 i 16:9. Domaći su posle toga pojačali i preko Jokubaitisa, Džabarija Parkera preokrenuli na 19:18. Do kraja deonice Barselona je stekla pet razlike, 29:24.


Poenima Ernangomesa Barselona je otišla na 32:24, a posle troje Aleksa Abrinesa i sa 37:28. Na drugoj strani Avramović i Danilo Anđušić pogodili su trojke i smanjili na tri poena zaostatka.

Košem Nanelija i poenima sa linije za slobodna bacanja Alena Smailagića Partizan je izjednačio na 38:38, ali su crno-beli posle toga popustili u odbrani i Barselona je otišla na 44:40.

Svojom trećom trojkom Avramović je smanjio zaostatak, Laprovitola je posle toga vratio trojku, a ubrzo je Barselona povela šest razlike (51:45). Naneli je zatim pogodio trojku i crno-beli su na poluvreme otišli sa tri poena zaostatka.

Barselona je dobro počela, pogađali su Kalinić i Parker, a posle trojke Rubija povela je 67:52. Posle toga šest uzastopnih poena postigao je Ledej, seriju je prekinuo Jan Veseli, a posle troje Laprovitole domaći su otišli na 12 razlike.

Trojku je vratio Avramović, a njegova ekipa je uspela da smanji na šest razlike 68:74, na kraju treće četvrtine.

Partizan je poslednju deonicu počeo košem Ledeja, posle toga četiri poena vezao je Ernangomes, a zatim je trojku pobedio Abrines za 81:70. Partizan se mučio u napadu dugo je bio bez poena, što je kaznio Laprovitola novom trojkom.

Avramović je pogodio dva bacanja na četiri i po minuta pre kraja utakmice, što je bio tek četvrti poen Partizana u deonici. Crno-beli su gubili lopte, Barselona je to kažnjavala i na kraju je ostvarila ubedljivu pobedu.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR