Glas Javnosti

JARAMAZ: Utakmicu protiv FInske ne doživljavamo kao opomenu

Košarka
Autor: Glas javnosti

Srbija je nadigrala Finsku u prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u košarci, ali nije blistala. Više od dve četvrtine autsajder Finska držala se, čak i vodila u Pioniru. Ipak, plejmejker Orlova Ognjen Jaramaz nije zabrinut i ističe da ovaj duel ne doživljava kao opomenu pred Gruziju.

Da li je ovaj duel bio opomena pred meč sa Gruzijom, koja je na papiru jača ekipa od Finske?

„Svakako treba da se bavimo tim detaljima koji nisu bili dobri. I to bismo uradili u svakom slučaju, ne doživljavamo to kao opomenu“, rekao je Jaramaz na pitanje Sputnjika.


Generalni utisci?

„Oko 30 minuta smo igrali egal utakmicu. Najviše smo se plašili njihove tranzicije. U drugom poluvremenu smo to popravili zabeležili važnu pobedu. I sad idemo na gostovanje Gruziji. Mislim da smo odradili dobar posao“.

Kada imate evroligaške igrače, koliko je lakše?

„Pa lakše je, uvek je lakše igrati kada imate njih“.

Da li je to što su evroligaški igrači tu na neki način opterećenje za ekipu?

„Ne osećamo kao opterećenje svakako, danas svi igraju kšarku. Finci isto. Nikoga ne treba potceniti. Uspeli su da drže rezultat, na kraju smo odradili dobar posao i to je najvažnije“.

Koliko je bitna bolja igra u drugom delu utakmice?

„Veoma je važno, znači nam za samopouzdanje za pristup drugoj utakmici, kada uđemo sa pobedom. Selektor je tražio da u drguom poluvremenu budemo agresivniji u odbrani i to smo ispoštovali. Mislim da će biti vrlo teška utakmica, puna hala i moramo da se spremimo za to. Energija iz treće i četvrte četvrtine ekipa i ceo tim našli smo ritam i to je nešto što je bilo dobro. Sudije su pustile grubu igru, tako da lično ja nisam video neku značajnu razliku“, zaključio je Jaramaz.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR