Glas Javnosti

Formira se Košarkaška liga Srbije

Košarka
Autor: Glas javnosti

Selektor Srbije Svetislav Pešić dao je maksimalnu podršku stvaranju Profesionalne košarkaške lige Srbije od sezone 2025/2026, izjavio je direktor KLS, Aleksandar Grujin, a prenosi Tanjug.

Prvi čovek KLS je naglasio da se o ovoj ideji raspravljalo još pre mesec dana i da bi njeno usvajanje pomoglo da se podigne kvalitet košarke u celj zemlji, a profit od toga bi imala i reprezentacija.

"Na sastanku koji smo imali govorili smo o dve teme usklađivanju kalendara KLS sa potrebama reprezentacije i odluci Skupštine KLS o formiranju Profesionalne lige Srbije donetoj na Staroj planini pred početak sezone", istakao je Grujin.

On je naglasio da je za KLS interes reprezentacije uvek bio prioritet, kao i sada uoči predstojećih Olimpijskih igara u Parizu naredne goidne.


"Dogovor je da se napravi platforma sa kojom će da se izađe pred klubove. U njoj bi od početka do kraja igrali svi naši klubovi, računajući naravno i one najveće. To je neophodno zbog razvoja i masovnosti srpske košarke, jer u Leskovcu, Kraljevu, Užicu, Valjevu, Vršcu i svim drugim velikim centrima svi žele da vide Partizan i Crvenu zvezdu. Istovremeno, cilj nam je da se kroz naše takmičenje ostvari prohodnost ka FIBA takmičenjima i Evrokupu", rekao je Grujin i dodao:

"Selektor Pešić je oduševljen idejom i dao je maksimalnu podršku. Prihvatio je da bude jedan od članova Radne grupe i aktivno učestvuje u projektu. Uz njega, u ovom telu bi trebalo da budu predstavnik Saveza, predstavnici naših najvećih klubova, članovi iz klubova KLS i menadžmenta lige", naveo je Grujin.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR