Glas Javnosti

Denver bez Jokića poražen na gostovanju, ali zato Micić odigrao sjajno

Košarka
Autor: Glas javnosti

Nikola Jokić preskočio je utakmicu Denvera i Oklahome zbog bola u leđima i time je fenitivno otežao posao svom timu koji je poražen rezultatom 105:100. U pobedi Oklahome učestvovao je i Vasilije Micić koji je odigrao najbolju utakmicu od dolaska u NBA.

Nije Denver mogao bez Nikole Jokića, iako nije tako delovalo tokom prve deonice u kojoj su Nagesti imali i dvocifrenu prednost.

Košarkaši Oklahome postepeno su tu razliku smanjivali, da bi krajem treće deonice napravili preokret i uspeli do kraja da zadrže prednost.

U važnim trenucima pogađao je Vasilije Micić, srpski košarkaš, koji ne dobija priliku da puno vremena provede na parketu, ali ovoga puta šansu je iskoristio na odličan način.
Igrao je 17 minuta i postigao je 12 poena i upisao dva skoka i pet asistencija. Šutirao je tri od pet sa linije penala, tri od pet za dva poena i pogodio je jednu trojku iz tri pokušaja. Srpski košarkaš ukupno je imao 50 odsto ubačenog šuta iz igre.



Ovo je ujedno bila i najbolja Micićeva utakmica od dolaska u NBA, a to što je iskoristio priliku da se dokaže moglo bi da bude prekretnica za nastavak sezone.

Za pobedu Oklahome najveće zasluge pripisuju se Šaju Glidžusu Aleksanderu koji je upisao 34 poena, sedam skokova i pet asistencija i tako bio najbolji pojedinac na utakmici.

U oslabljenom Denveru istakli su se Aron Gordon, Džamal Marej i Redži Džekson koji su imali po 16 poena. Najbolji je bio Gordon koji je uz te poene imao i 13 skokova uz sedam asistencija.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR