Glas Javnosti

ŠOK U MELBURNU: Kirjos se iznenada povukao sa Australijan opena! Pogledajte šta su mu lekari izvadili iz kolena! (FOTO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Australijski teniser Nik Kirjos povukao se sa Australijan opena zbog problema sa povredom kolena.

Uoči meča prvog kola Kirjos je saopštio da neće moći da učestvuje na turniru.

"Veoma mi teško pada odluka da se povučem sa turnira, najvažnijeg za mene u karijeri, a pogotovo što sam imao velike planove pred njegov početak. Devastiran sam, ali istovremeno ne sumnjam da smo doneli pravu odluku. Bilo mi je značajno ograničeno kretanje, osećao sam veoma neprijatnu bol i to nije ni stanje ni izdanje u kojem želim ili treba da se forsiram da nastupim", rekao je Nik.

Vil Maher, fizioterapeut Nika Kirjosa, otkrio je da je egzibicija sa Novakom bila neka vrsta probe da vide da li može da igra."Tokom protekle nedelje smo primetili bol u predelu kolena, i posle magnetne rezonance otkrili smo cistu na meniskusu koja je pritiskala koleno i ometala njegovo kretanje. Probali smo da kroz iglu izvučemo tečnost iz ciste, podvrgli ga terapiji ali smo zaključili da bi bilo opasno išta forsirati kod ovakve povrede" ističe Maher i dodaje:

"Ovo nije povreda koja sa sobom nosi dalekosežne posledice ako joj se pametno pristupi – i nastojaćemo da Nika osposobimo da nastupa na željenom nivou već za Masters u Indijan Velsu".

Kirjos je bio smešten u Novakov deo žreba i njihov eventualni duel bio je moguć u četvrtfinalu turnira.

Umesto Kirjosa šansu će dobiti "laki luzer" Denis Kudla koji će u prvom kolu igrati protiv Rusa Safiulina.

Činio je sve da se oporavi do starta turnira, bio je speman da stisne zube i zaigra, ali magnetna rezonanca je pokazala da je stanje negovog kolena ozbiljno i da ne bi smeo da igra.

"Veoma mi teško pada odluka da se povučem sa turnira, najvažnijeg za mene u karijeri, a pogotovo što sam imao velike planove pred njegov početak. Devastiran sam, ali istovremeno ne sumnjam da smo doneli pravu odluku. Bilo mi je značajno ograničeno kretanje, osećao sam veoma neprijatnu bol i to nije ni stanje ni izdanje u kojem želim ili treba da se forsiram da nastupim", rekao je razočarani teniser.

Nešto kasnije oglasio se i na društvenim mrežama i tom prilikom otkrio šta su lekari izvadili iz njegovog kolena pre četiri dana kada mu je rađena drenaža.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR