Glas Javnosti

ŠOK U DENVERU: Autsajder ponizio Jokićevu ekipu, Srbin nije mogao sve sam (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Oklahoma Siti tandera savladali su u gostima ekipu Denver nagetsa sa 119:107. Da dobro ste pročitali, nije greška. Jedan od najlošijih timova Zapadne konferencije, za koji igra Aleksej Pokuševski šokirao je Denver i upisao pobedu u "Bol areni" u Koloradu.

Izenađenje identično, onome kada je recimo Novak Đoković izgubio od Jiržija Veselog u Dubaiju, jer je kvota na pobedu Nagetsa bila mizerna, pa su svi oni koji su tipovali na Jokića izgubili ozbiljan novac.

Ruku na srce, momak iz Sombora je najmanje kriv. Nikola je odigrao još jednu dobru partiju sa 22 poena i 16 skokova.

Autsajder iz Oklahome od starta je pokazao Nagetsima da poseduje kvalitet i u prvom poluvremenu gledala se potpuno egal košarka.


Denver je na pauzu za poluvreme poneo prednost jednog koša, da bi u drugom delu utakmice Tanderi zaigrali znatno bolje.

Predvođeni Gildžius Aleksanderom koji je ubacio 29 i Robijem koji je dodao 26 poena, Oklahoma stiže do pobede na neugodnom gostovanju.


Srpski košarkaš Aleksej Pokuševki bio je starter za Oklahomu, na parketu je proveo skoro 30 minuta, a postigao je devet poena, imao 11 skokova, tri asistencije i po dve blokade i ukradene lopte.


Denveru nije bila dovoljna veoma solidna partija Jokića. Uz Nikolu, dvocifreni u Denveru bili su još Hajlend koji je ubacio 19 i Forbs koji je postigao poen manje. 


Denver je šesti na Zapadu sa skorom 36-26, dok je Oklahoma pretposlednja sa učinkom od 20 pobeda i 42 poraza.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR