Glas Javnosti

SKOPLJE NA NOGAMA! MZT ponovo u Aba ligi, Zlatibor ide u doigravanje (FOTO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši MZT Skoplja uspeli su da odbrane domaći teren u polufinalu ABA 2 lige i tako obezbede povratak u prvu ABA ligu pobedom nad ekipom Širokog - 75:71.

Tako je ekipa iz prestonice Severne Makedonije nakon četiri godine posta obezbedila povratak među najjače ekipe na Balkanu.

Podsetimo, propozicije su takve da samo osvajač ABA 2 lige obezbeđuje plasman u viši rang, dok bi drugi finalista trebao da igra baraž. Ipak, nakon što je Zlatibor obezbedio plasman u finale, postalo je jasno da će ovo polufinale biti taj meč koji će odlučivati o svemu.


Šta god se dogodilo u nedelju od 19 časova u hali "Jane Sandanski", ekipa iz Čajetine će u plej-ofu odmeriti snage sa najgore plasiranom srpskom ekipom iz prvog ranga ABA lige, nakon čega će biti odlučeno da li ćemo sledeće sezone imati jednog ili dva nova učesnika.


MZT je do pobede predvodio iskusni Damjan Stojanovski sa 17 postignutih poena, a pratili su ga Huan Dejvis sa 14, odnosno Robert Rikićsa deset poena na svom kontu. Sa druge strane, Široki je predvodio Josip Bilinovac, koji je brojao do 20, a podršku je imao u Luki Božiću koji je ubacio 14 poena, odnosno Ive Ivanovu i Mate Vuciću sa 12, odnosno deset.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR