Glas Javnosti

SJAJNE VESTI: Jokara sa reprezentacijom napada ZLATO

Košarka
Autor: Glas javnosti

Nikola Jokić će igrati u avgustovskom "prozoru" i na Evrobasketu!

Kako je saopštio Košarkaški Savez Srbije, najbolji NBA igrač u protekle dve sezone i budući stanovnik Kuće slavnih u Springfildu potvrdio je selektoru Svetislavu Pešiću da može da računa na njega na pomenutim takmičenjima.

Zbog famoznog NBA osiguranja koje dozvoljava igračima da provedu sa reprezentacijom maksimalno 28 dana pre početka Evropskog prvenstva, Nikola neće moći da igra za Orlove u junskom "prozoru".

"Redovno razgovaramo sa svim kandidatima, pratimo njihove igre baš kao i različite situacije u kojima se nalaze pri kraju veoma zahtevne klupske sezone. Naročito je kompleksna situacija u vezi prva dva meča koji nas očekuju, protiv Letonije i Belgije, i tu je veoma važno međusobno razumevanje i strpljenje. Ono što je izvesno, to je da NBA igrači imaju ograničenje kada je u pitanju maksimalan broj dana koje mogu provesti sa nacionalnim timom tokom jednog leta. U skladu sa tim ograničenjima, učešće u reprezentativnim akcijama vezanim za Evropsko prvenstvo, odnosno kvalifikacioni prozor u avgustu je potvrdio Nikola Jokić, koji će od prvog dana kada to NBA pravila budu dozvoljavala biti sa nacionalnim timom. Sa druge strane, zdravstvena situacija Bogdana Bogdanovića je takva da zahteva strpljenje. U ovom trenutku, najvažnije je da se on oporavi i vrati na teren u punom sjaju, a kada će to biti nije do kraja izvesno, jer procene na današnji dan mogu biti samo okvirne. Sa svim ostalim kandidatima smo takođe u redovnom kontaktu, pratimo i razgovaramo o planovima sa zajedničkim ciljem, a to je da naša reprezentacija u svakom trenutku bude najjača moguća", poručio je direktor srpskog muškog nacionalnog tima Dragan Tarlać.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP