Glas Javnosti

Simptomi koronavirusa drugačiji kod Gobera

Košarka
Autor: Glas javnosti

Centar košarkaškog kluba Juta Džez, Rudi Gober, koji je bio prvi zaraženi igrač SARS-CoV-2 tipom korona virusa u najjačoj ligi sveta, usled čega je NBA obustavila takmičenje do daljnjeg, obelodanio je da ima nesvakidašnje simptome.

"Samo da vam javim novosti. Gubitak čula mirisa i ukusa je definitivno jedan od simptoma. Nijedan miris nisam uspeo da oseti u poslednja četiri dana. Da li još neko prolazi kroz to?", upitao je on putem Tvitera.

Kako navodi Njujork Tajms, "britanski naučnici su potvrdili da bi, u ređim slučajevima, moglo da dođe do pomenutih simptoma, čak i bez prisustva onih uobičajenih kao što su groznica, kašalj, nedostatak vazduha".Rudi Gober je, podsetimo, na nedavnoj konferenciji za štampu ismevao pandemiju, dodirivao sve što su novinari pred njega postavili tokom davanja izjave, a kada je saznao da je zaražen, i da je virus preneo i klupskom kolegi, najboljem strelcu tima, Donovanu Mičelu (koji mu nije zamerio, ali ga je "potkačio" u svom obraćanju javnosti, za razliku od mnogih navijača koji su tražili Goberovo hapšenje), rešio je i da se sam oglasi povodom novonastale situacije. Izvinio se svima koje je ugrozio, a onda je i rešio da priloži pola miliona dolara za borbu protiv pandemije.

Zbog činjenice da je medicinski utvrđeno da je Gober inficiran, rukovodstvo lige je odmah prekinulo NBA takmičenje, i to dok je trajalo nekoliko utakmica, pored ostalih i ona u kojoj je Boban Marjanović ostvario rekord karijere u pobedi Dalasa nad Denver Nagetsima čija je prva zvezda Nikola Jokić.

Od tada do sada, pozitivni na testiranju na SARS-CoV-2 tip korona virusa od NBA igrača uz pomenuti tandem "džezera", još su i četvorica članova Bruklin Netsa (Kevin Durant i trojica neimenovanih), zatim Kristijan Vud iz Detroita, Markus Smart iz Bostona, dva igrača Lejkersa čija imena klub nije saopštio, te neimenovani "članovi klubova" Filadelfije Seventiksers i Denver Nagets.

Izvor: Blic

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR