Glas Javnosti

Sastanak ABA klubova 22. aprila, kako do kraja sezone?

Košarka
Autor: Glas Javnosti

Sastanak svih klubova ABA lige zakazan je za sledeću sredu, 22. april. Teme video razgovora biće trenutno stanje u klubovima i kako završiti tekuću sezonu.

Članovi regionalnog takmičenja trebalo bi da predstave svoje viđenje aktuelne situacije izazvane pandemijom koronavirusa.

U ABA ligi je preostalo da se odigra još samo jedno kolo koje bi otklonilo dileme ko će u plej-of, ali i ko bi ispao iz elitnog društva na Jadranu.

Zato je ta poslednja runda ligaškog dela posebno bitna. I zato bi glavna tema video sastanka klubova trebalo da bude na koji način završiti sezonu – na parketu.

Ako to nije moguće, onda kako je privesti kraju ukoliko odigravanje utakmica ne bude bilo moguće u optimalnom vremenskom periodu i odrediti koji je to period.

Takođe, razgovaraće se i o finansijskom stanju, jer se celokupna situacija i te kako odrazila na platežnu moć ekipa učesnika.

Ako i na koji način bude bilo moguće, poenta je da se zauzme stav po pitanju završetka sezone ili napravi bar određeni plan.

Predlozi su bili razni, od toga da se sezona okonča prema trenutnom plasmanu na tabeli, što je predložio Partizan, do toga da se odigra završni turnir (plej-of ili F4) u julu.

Budućnost je takođe predložila i da ne bude ispadanja iz ABA lige ove sezone, već da sledeće bude proširena na 14 timova – sa dva nova iz ABA 2.

ABA liga će svakako prilično zavisiti i od plana rešenja Evrolige, čiji je prvi čovek Đordi Bertomeu više informacija najavio za kraj maja uz isticanje da bi sezona morala da se završi do kraja jula.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR