Glas Javnosti

SANSI U OZBILJNOM PROBLEMU: Povreda lidera tima ozbiljnije prirode

Košarka
Autor: Glas javnosti

Denver Nagitsi vode sa 2-0 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije protiv Finiksa, a izvesno je da će imati ozbiljnu prednost i kada se serija preseli na teren Sansa - povreda ozbiljno muči Krisa Pola.

Veteran Sansa ima povredu prepone leve noge i zbog toga nije završio drugu utakmicu u Denveru, a sada je pod znakom pitanja i moguće je da će propustiti treću i četvrtu utakmicu - možda čak i petu, ako do nje dođe. 

Finiks je domaćin u subotu 6. maja u 4.00 po našem vremenu, a zatim i dva dana kasnije, u 2.00 po našem vremenu. 

Sansi su stvorili supertim dolaskom Kevina Durenta, ali je Denver pokazao da kada je kompletan, može da se nosi sa ulogom favorita. Tako je bilo u pva dva meča, jasno je da Sanse čeka težak zadatak. Brejku nisu baš prišli, sad moraju da ga spreče. 





Šok podatak o MVP glasovima

Košarkaš Filadelfija Seventisiksera Džoel Embid ubedljivo je pobedio srpskog centra Nikolu Jokića u MVP trci. Poznati su i glasovi u MVP trci, jedan podatak se posebno izdvaja. Delovalo je kao da je gusto i napeto, ali uopšte nije bilo tako. Džoel Embid je ubedljivo pobedio Nikolu Jokića. Čak je Janis Adetokumbo bio dosta bliži Jokiću, a obojica su bili daleko od Kamerunca.

Od ukupno 100 glasova za prvo mesto, Embid je bio ubedljivo prvi. Dobio je 73 glasova za prvo mesto u MVP trci. Nikola Jokić dobio je 15, dok je Janis Adetokumbo dobio 12. Jokić je kod čak 52 novinara bio drugi izbor u glasanju, Embid kod 25, dok je Janis drgui pik bio kod 23 novinara. Janis je dobio 65 glasova za treće mesto, Jokić 32, a Embid samo dva. Jedan novinar nije stavio Jokića ni na prvih pet pozicija. Na kraju, dosta nerealna razlika. Embid je sezonu završio sa statistikom od 33 poena u proseku, u čemu je bio prvi u ligi, uz to je dodavao deset skokova i četiri asistencije. Nikola Jokić beležio je 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija po meču.

Ono što posebno upada u oči, jeste da neko nije Jokiću dao glas uopšte, čak ga nije video ni u top 5 igrača NBA lige! Čak je i Janis imao ukupno 100 glasanja, kao i Embid, Jokić 99. Sledi Tejtum sa 90, pa Gildžes Aleksander sa ukupno 34 dodeljena glasa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR