Glas Javnosti

SANSI PRAVE TIM ZA RUŠENJE DENVERA

Košarka
Autor: Glas javnosti

Finiks Sansi trejdovali su Krisa Pola, Lendrija Šemeta i pikove druge runde u zamenu za trostrukog „Ol-star“ beka Bredlija Bila. Na taj način je vlasnik Sansa Met Išbija stavio na znanje da ekipa želi da uđe u klinč s Denverom oko šampionske titule Zapadne konferencije u narednoj sezoni, kao i da su među glavnim favoritima za osvajanje prstena.

Finiks u svojim redovima već poseduje superstarove Kevina Durenta i Devina Bukera koji su prošle sezone prosečno ubacivali preko 22 poena po meču, a sada će ekipa dobiti novu dimenziju dolaskom prekaljenog asa Bredlija Bila.

Ameriku je u noći između nedelje i ponedeljka uzdrmao trejd koji su obavili Vašington Vizardsi i Finiks Sansi i jasno je da su se u centru pažnje našli Bredli Bil i Kris Pol.



Dolazak Bredlija Bila u Arizonu usloviće da Majami zadrži Nikolu Jovića. Naime, i Hitsi su želeli da angažuju Bila, a kako se on opredelio za Finiks to će po svemu sudeći uticati da mladi i talentovani Srbin ostane na Floridi i naredne sezone.

U igri je bilo da Jović u tandemu sa Hejvudom Najsmitom i jednim od pikova na sledećem draftu završi u prestonici, dok bi u suprotnom pravcu otišao Bil.

Amerikanci se uveliko pitaju koliko će trio-fantastiko u sastavu Bil, Buker i Durent osvojiti šampionskih prstenova u budućnosti, ali je jasno da im za početak na Zapadu kao glavna prepreka trenutno stoje Nikola Jokić i Denver Nagetsi, koji su ove sezone osvojili prvu titulu u istoriji kluba iz Kolorada. Na tom putu lako su eliminisali upravo i Sanse...



Dovođenje Bredlija Bila, rezultiralo je da Sansi sada imaju samo četvoricu košarkaša pod zagantovanim ugovorima, a to su Durent, Buker, Bil i Deandre Ejton, na koje odlazi 161,5 miliona po sezoni, što znači da ekipa neće imati više fleksibilnosti za nove igrače.

Pitanje je i kakva će biti budućnost Ejtona, dok bi u Arizoni morali da se okrenu dovođenju slobodnih agenata jer nemaju više prostora za dolazak novih zvezda.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR