Glas Javnosti

Sale Đorđević ponovo vodi reprezentaciju, ali ovog puta u pitanju je Kina

Košarka
Autor: Glas javnosti

Legendarni košarkaš i nekadašnji selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević preuzeće selekciju Kine, a ugovor će potpisati naredne nedelje, nezvanično saznaje Sport Klub.

Đorđević je bio bez angažmana od kraja prošle sezone, kada je napustio klupu Fenerbahčea, a za njegove usluge poslednjih interesovanje je pokazao i madridski Real. Prema našim saznajima, Đorđević u ponedeljak putuje u Kinu, a odmah po dolasku će saradnja biti ozvaničena.

Kina trenutno zauzima 22. mesto na svetskoj rang listi FIBA i bori se za plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine, a Đorđević će je preuzeti posle „prozora“ koji je u toku. Tokom istorije, kineski košarkaši nisu osvojili nijednu medalju na Svetskim prvenstvima, a imaju 16 zlata sa Azijskog kupa i osam sa Azijskih igara.



Srpski stručnjak je ’Orlove’ vodio od 2013. do 2019. godine i u tom periodu je reprezentacija osvojila po jedno srebro na Olimpijskim igrama, Evrobasketu i Mundobasketu. Trenerski posao je započeo na klupi Armanija, a potom je vodio i Beneton, Panatinaikos, Bajern i Virtus, pre već pomenutog Fenerbahčea. Njegovi klubovi su bili šampioni Italije, Turske, kao i FIBA Lige šampiona.

Kao igrač, Đorđević je branio boje Partizana, Olimpije iz Milana, Fortituda, Portland Trejl-Blejzersa, Barselone, Reala, Skavolinija. Osvojio je titulu šampiona Evrope sa ’crno-belima’, a od ostalih titula sa klubovima između ostalog ima tri Kupa Radivoja Koraća, tri titule šampiona Španije i dve Jugoslavije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR