Glas Javnosti

EKSPLOZIJA U HUMSKOJ: Sale Đorđević novi trener Partizana?

Košarka
Autor: Glas javnosti

Juče je prošlo tačno 29 godina od najemotivnijeg trenutka u istoriji košarkaškog kluba Partiza kada je Saša Đorđević postigao čudesnu trojku u poslednjim sekundama finala Evrolige protiv Huventuda, a danas je kao bomba odjeknula vest da bi jedan od velikana srpske košarke mogao da sedne na klupu crno-belih.

Prema saznanjima lista Srpski telegraf, beogradski Partizan ima veliku želju da na mesto trenera dovode Aleksandra Đorđevića. Legendarni srpski košarkaš i bivši selektor reprezentacije Srbije će, sasvim izvesno, napustiti bolonjski Virtus nakon neočekivane eliminacije u polufinala Evrokupa. Ekipa iz Bolonje samim tim nije izborila plasman u Evroligu naredne godine, ali Đorđevićev ugovor uskoro ističe i čini se da s obzirom na sve okolnosti neće doći do nastavka saradnje.


Poznato je da su novi sportski direktor Partizana Zoran Savić (54) i Aleksandar Đorđević veoma dobri prijatelji i nekadašnji saigrači iz reprezentacije. Uprava Parnog valjka već razmišlja kako da vrati čoveka koji je kao igrač odveo klub na krov Evrope 1992.godine

- Čelnici Partizana bi voleli da dovedu Đorđevića na kraju sezone i smatraju da bi to bio veoma dobar potez. On je legenda kluba i srpske košarke, tako da bi njega poštovali i igrači i navijači - rekao je za Srpski telegraf izvor blizak crno-belima.


I sam Đorđević je u više navrata isticao koliko voli crno-bele.

- Mi smo kao deca ušli u instituciju koja nas je radnom etikom i principima pretvorila u ljude. Ja se držim svojih principa, a dosta sportskih principa sam naučio od ljudi koji su radili u Partizanu. S druge strane, znam da smo mi kao igrači dobili dosta od Partizana, ali trebalo bi to i vratiti, a na nama je da konstantno vraćamo - kazao je jednom prilikom bivši selektor Orlova.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR