Glas Javnosti

RUSI IZBAČENI IZ EVROLIGE I EVROKUPA: Zvezda u nepovoljnoj poziciji, Partizanu odluka ide na ruku

Košarka
Autor: Glas javnosti

Evroliga je donela odluku da iz svojih takmičenja, same Evrolige i Evrokupa, izbaci sve klubove iz Rusije. To se odonosi na evroligaše CSKA iz Moskve, UNIKS Kazanj i Zenit Sankt Peterburg, kao i učesnika Evrokupa, Lokomotivu Kubanj iz Krasnodara.

U odluci čelnika elitnih evropskih klupskih takmičenja, navodi se, u tački jedan, da su pomenuti klubovi suspendovani, a u tački dva sledeće:


- Evroliga će nastaviti da pomnog prati razvoj događaja (u vezi sa vojnom operacijom Rusije u Ukrajini, prim. prev.). Ako se situacija ne bude razvijala na povoljan način, sve ligaške utakmice protiv ruskih klubova biće anulirane, i tako će se dobiti novo stanje na tabeli.



Obrišu li se rezultati ruskih klubova, Crvena zvezda bi ostala bez evroligaške pobede nad Uniksom (77:84), trijumfa nad Zenitom (58:69), ali i poraza od njega (76:80), te poraza nad Uniksom (78:98). Umesto učinka 10-15, crveno-beli bi imali 8-13.

Što se Partizana tiče, on je samo jednom igrao sa Lokomotivom u Evrokupu, izgubio je sa 101:94, a drugi meč je na programu trebalo da bude 30. marta 2022. Lokosi su bili najveći rival za drugo mesto u grupi "A".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR