Glas Javnosti

RODOLJUBLJE JAČE OD SPORTSKOG MOTIVA! Maljković i naredne dve godine selektorka Srbije

Košarka
Autor: Glas javnosti

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković, i definitivno ostaje na klupi našeg nacionalnog tima.

Ona je produžila  ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije, koji je istekao krajem decembra 2021. godine i ona će u naredne dve godine sa klupe predvoditi žensku reprezentaciju na velikim takmičenjima.


Sportski motiv mora da postoji, ali on nije bio presudan u mojoj odluci da ostanem na poziciji selektora Srbije. Kao neko ko je obišao sva mora i okeane, dobro znam tradiciju koja obavezuje kapetana da poslednji napusti brod u slučaju nekog problema, rekla je Maljković.

Reč patriotizam je toliko istrošena da ne želim da je koristim. Naša lepa stara reč, koju koristi jedan od mojih omiljenih pisaca jeste - rodoljublje. Ona meni nekako lepše zvuči. Smena generacija teška je u zemljama sa mnogo bogatijim biološkim rezervoarom nego što je to naš.

Danilović je veliki razlog mog opstanka, to je sasvim sigurno. Verujem da je Saša Danilović garancija za ispunjavanje mojih košarkaških ambicija, rekla je Maljković na konferenciji za medije u Košarakškom savezu Srbije. 

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO! KAKO NAM TRUJU MOZAK

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR