Glas Javnosti

Реал је Реал и без публике: Звезда у Мадриду без Шакоте и двојице играча - они су фаворити, ми обећавамо борбу

Košarka
Autor: novosti.rs

Рецимо да ће и нама бити лакше, мада Реал нема неку ватрену публику - поручио је Штимац

Сасвим очекивано, спортски догађаји потпали су под мере сузбијања вируса корона. Данашњи меч Црвене звезде и Реала у Мадриду (21.00) биће одигран без публике, као и већина у оквиру 29. кола Евролиге. Присуство у "Визинк центру" није дозвољено ни акредитованим медијима.

- Спорт је једна од ствари које трпе. Трпи економија, трпе људи, много је штете нането, разуме се, у свим аспектима. Али, ако већ причамо о томе долазимо у ситуацију да нека такмичења постају нерегуларна, јер сада имамо велики број земаља које одлучују да се утакмице играју без публике. Не знам како ће се то завршити, није баш пријатно - каже тренер црвено-белих Драган Шакота, који ће због здравствених тегоба са венама пропустити још гостовање у Мадриду.
У Београду су остали и Огњен Добрић и Марко Јагодић Куриџа, који се још опоравља од повреде скочног зглоба у мечу са Фенербахчеом у Истанбулу.

- Анализирали смо Реал, причали доста на ту тему, играли смо и неке велике утакмице као што је била она у Барселони. Пре тог меча нико нам није давао никакве шансе, па је на крају било неизвесно. Требало би бити спреман да се искористи шанса - промовише Шакота позитиван приступ дуелу с великим фаворитом. - Чињеница је да су нам шансе умањене када ти тимови одиграју на максимуму. Можемо да кажемо за неке утакмице у АБА лиги да смо ми фаворити и да од нас много зависи. Ово су, ипак, мечеви у којима много више зависи од њих него од нас, али то никако не би требало да нас спречи да дамо све од себе и да се боримо. Ако се укаже шанса, као што је била она у Барселони, очекујем да овог пута будемо паметнији и одиграмо добро најважнију одбрану и паметно најважнији напад.
Пре него што евентуално дође до круцијалног напада или одбране, спортисти који путују морају строго да воде рачуна о заштити од вируса.

- То је главна тема, надам се да то неће утицати на нас - каже Звездин центар Владимир Штимац. - Видећемо како ће се развијати ситуација у наредне две-три недеље. Ми стварно водимо рачуна на аеродромима, држимо се наше групе, покушавамо да не улазимо у контакте са другим људима. Постоје и заштитне маске, које многи људи носе на аеродромима.
Штимац сматра да празна хала у Мадриду није значајан хендикеп за "краљеве".

- То је Реал, један од кандидата за освајање Евролиге, не мислим да ће то нешто много да промени. Можда ће бити још опуштенији зато што играју у тој тренинг атмосфери на свом терену. Као што бисмо ми били да играмо у "Пиониру" против њих. Рецимо да ће и нама бити лакше, мада Реал нема неку ватрену публику. Они су фаворити, а ми ћемо дати све од себе, борићемо се и видећемо шта ће бити на крају.

Ово ће бити десети дуел ових екипа у Евролиги, Реал води 6:3, а претходни меч у Мадриду почетком децембра 2017. добила је Црвена звезда (87:83).

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR