Glas Javnosti

Protiv centra Crvene zvezde podignuta optužnica: Ukoliko ga proglase krivim, Kuzmiću preti višegodišnja robija

Košarka
Autor: Glas javnosti

Nešto manje od godinu dana od kako je preživeo saobraćajnu nesreću, centar Crvene zvezde Ognjen Kuzmić nalazi se u situaciji koja bi mogla da bude okončana višegodišnjom robijom.

Kuzmić je 14. jula prošle godine u pet časova ujutru na putu Banjaluka - Prijedor u blizini Ramića izgubio kontrolu nad svojim džipom marke "Porše" i sudario se sa vozilom marke "BMV" koje je dolazilo iz suprotnog smera. Tom prilikom povređene su ukupno četiri osobe - Kuzmić, njegov prijatelj Bogdan Ilić koji se nalazio sa njim u vozilu, dok su u "BMV"-u bili Marko Mijatović i bokser Dražan Janjanin.

Do nesreće je došlo usled neprilagođene brzine, a prema navodima tužilaštva, Kuzmić je na tom delu puta vozio 125 kilometara na čas, i to na putu gde je maksimalna dozvoljena brzina - 60?! Kuzmić i Ilić su se u tom trenutku vraćali sa svadbe, a analizom krvi utvrđeno je da je nekadašnji košarkaš Golden Stejt Voriorsa imao čak 2,27 promila alkohola u krvi.

- Podignuta je optužnica protiv Kuzmića zbog sumnje da je počinio krivično delo Ugrožavanje javnog saobraćaja, počinjeno na štetu B. I., M.M, i J. D., a optužnica je prosleđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci, rečeno je u tužilaštvu BiH.

Kuzmića, ukoliko bude proglašen krivim, potencijalno očekuje i zatvorska kazna u trajanju od osam godina. Centar crveno-belih je zbog oporavka preskočio čitave pripreme, ali se uprkos prognozama da će oporavak trajati godinu dana na terenu našao već 24. oktobra protiv Barselone. Ipak, sezonu prekinutu zbog koronavirusa završio je kao član FMP Železnika, u koji je prebačen kako bi mogao u potpunosti da se oporavi pred početak naredne sezone. 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR