Glas Javnosti

PROSLAVLJENI TRENER OPLEO PO NAŠIM KOŠARKAŠIMA: Jokić ništa neće promeniti!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Očajne partije košarkaške reprezentacije Srbije.

Težak poraz od Letonije. 

Okej nije strašno, dešava se, gostujući teren. Tražili smo svakakva opravdanja za naše košarkaše, i ako realno gledajući nije bilo nijednog, no dobro. 

Ostavili smo taj poraz iza nas i okrenuli se utakmici sa Belgijom. 

I evo ga. JOŠ JEDAN PORAZ. Šta sad nije štimalo?Domaći teren, mi favoriti, rezultatska prednost skoro gotovo ceo susret na našoj strani, ali je po isteku 40. minuta rezultat na semaforu bio 74:73 u korist gostujuće ekipe.

Kockali su se Karijevi puleni i prokockali dobijene utakmice. Sada im sledi trnovit put do Svetskog prvenstva 2023. godine.

Proslavljeni trener, Vlade Đurović, izneo je mišljenje o reprezentaciji, te otkrio da je reprezentacija u potpunom rasulu. 

- Baš smo zaglibili. Naravno bismo bilo mnogo bolji da su igrali Micić, Kalinić, da ne pričam  o Jokiću i Bogdanoviću, ali... Gledao sam pažljivo utakmicu, ne mogu da kažem da se momci nisu borili, ali nešto ne štima. I Belgijancima je falilo nekoliko glavnih igrača, pre svih njihov najbolji Sem van Rosom. Da pitaš naše da li znaju bilo kog igrača Belgije reći će ne, dok oni sigurno znaju dosta naših, ali nisu imali respekta.

Đurović je istakao da je Srbija morala da slavi u Nišu.- Ne mogu ja da savetujem Karija Pešića, ali možda mu treba pravi prvi pomoćnik. Ipak je on u zrelim godinama, refleksi više nisu onakvi kakvi su bili pa bi morao da ima nekoga uz sebe ko se ne plaši da mu kaže neke stvari. Moralo je sa klupe da se uradi više. Imali smo 11 razlike na četiri minuta - promeni odbranu, igraj sa pet visokih ili malih, momci nisu tako neiskusni da to ne mogu privesti kraju - podvlači Đurović.

Slavni trener smatra da ni Kokoškov nije dobra opcija, ali i da sa Karijem na klupi mora mnogo toga da se promeni i popravi.. 

- Nisam bio za Kokoškova. Ne zato što nije dobar stručnjak nego zato što smatram da je previše demokratski nastrojen. Sa druge strane Kari je baš stara škola, ali opet ne ide. Treba se nadati da može nešto da promeni pred Evropsko prvenstvo i u nastavku kvalifikacija. Kako god okreneš svi uspesi su počinjali od reprezentacije, a ako ona postiže rezultate ovakve kakve postiže, gubi se interes. Deca gledaju velika takmičenja, a ako nas nema na njima, neće ni imati nagon da uzmu loptu u ruke - rekao je Đurović 

Dolazak Jokića neće magično rešti sve probleme koje ima reprezentacija, istakao je nekadašnji jugoslovenski košarkaš. 

- Ima Pešić dovoljno iskustva da nađe način kako to da izvuče. Ako mislimo da će doći Nikola Jokić i da će sve biti bajno, grdno se varamo. Evo Nemanja Bjelica je pre mesec dana uzeo prsten, pa smo videli da nije napravio nikakvu razliku. U Evropi se igra drugačije, treneri su mnogo namazaniji i teško je napraviti razliku kao u NBA.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR