Glas Javnosti

PROMENA U VRHU DENVERA: Evo kako je na to reagovao Jokić

Košarka
Autor: Glas javnosti

U pauzi tokom sezone, Denver Nagetsi su ostali bez Tima Konelija, rukovodioca koji ima brojne zasluge za dolazak Nikole Jokića.

Njega će zameniti Kelvin But, dosadašnji generalni menadžer, koji je bio upitan o tome kako su reagovale prve zvezde ekipe na promenu. 

U pitanju su Nikola Jokić i Džamal Marej, oko kojih će se ponovo stvarati tim u jurišu na NBA prsten.

- Obojica su opušteni momci, na neki način. Bili su iznenađeni, ali su razumeli. Znali su kako veliku priliku smo imali sa Timom. To je posao. Mislim da je obojici lagodno sa mnom i mojom vizijom koju imam za ovaj tim - rekao je But.





Tim Koneli je novi generalni menadžer Minesota Timbervulvsa, koji su mu dali ponudu koju nije mogao da odbije. Potpisao je četvorogodišnji ugovor vredan 40 miliona dolara, po čemu je jedan od najplaćenijih funkcionera u istoriji.



Šta je sve učinio Koneli? 

Otkako nastupa u NBA ligi, Denver je oduvek bila mala franšiza i kao takva nikada nije pravila spektakularne rezultate. U svojoj istoriji titulu nikada nije osvojila, pa čak nije stigla ni do velikog finala. Kvalitetnim radom u poslednjih nekoliko godina, navijači Nagetsa su se nadali da bi ovako nešto moglo da se promeni. 

Ustanovljene su zvezde tima u vidu Nikole Jokića, Džamala Marija i Majkla Portera Džuniora, ekipa je konstantno u plej-ofu, igrala je finale Zapadne konferencije... Ali, nažalost po njih, kada ovakva franšiza napravi ovakve uspehe, onda krene "čerupanje" od strane većih, bogatijih i privlačnijih. Tako je ona iz države Kolorado ne tako davno ostala bez važnog "šrafa u mašineriji" u vidu Arturasa Karnišovasa, a je otišao i Tim Koneli. 

Koneli i Karnišovas su zajedno draftovali Nikolu Jokića, Džamala Marija, Portera, Gerija Herisa i ostale dobre igrače sa niskih pozicija, a Koneli je draftovao i Bounsa Hajlenda. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR