Glas Javnosti
posta

Predsednik Partizana razrešio dilemu: Poznat status Andree Trinkijerija, evo šta se čeka! Potvrđeno i gde će Volden?

Košarka
Autor: Glas javnosti

Andrea Trinkijeri je, čini se, nešto bliži odlasku sa klupe Partizana nego ostanku u Beogradu, ali nada navijača crno-belih da će Italijan ostati još uvek postoji, a sudeći po rečima predsednika Ostoje Mijailovića, postoji razlog za optimizam.

- Klub je izašao sa uslovima za sledeću sezonu ka našem treneru. Jasno smo odredili strategiju i budžet za igrače. I dalje činimo velike napore da zadržimo Trinkijerija na poziciji glavnog trenera. Nažalost, Partizan nije toliko finansijiski izdašan u odnosu na druge klubove sa neograničenim budžetom, pa čak i u vreme svetske pandemije i ekonomske krize, imaju sredstava za plaćanje obeštećenja prilikom dovođenja igrača, rekao je Mijailović, verovatno tom prilikom aludirajući na Crvenu zvezdu, u koju bi u narednim danima trebalo da stigne dosadašnji igrač Partizana Kori Volden..

Upravo to figurira kao jedan od razloga iz kojih Trinkijeri želi da napusti Beograd, ali Mijailović ističe da je uprava ponudila više nego pristojne uslove:

- Moramo ubrzo da radimo i na dovođenju pojačanja, a preduslov za to je da prvo rešimo pitanje saradnje sa prvim trenerom. Dali smo jaku ponudu, u datim uslovima tržišta mogu da kažem odličnu ponudu i sada je na treneru da se izjasni.

Što se Voldena tiče, Mijailović je istakao da je ovaj odlazak bio očekivan, ali...

- Odlazak Voldena je bio očekivan, klub je izašao sa ponudom koja se nije poklopila s njegovim očekivanjima, drugi klub je, uz plaćeno obeštećenje i novi ugovor dao skoro duplo više novca i igrač je otišao. Svaki igrač koji želi da ode, ukoliko ima otkupnu klauzulu u ugovoru može da ode i klub niti može da ga zadrži, niti ima svrhe pokušavati da ga zadrži ukoliko on u karijeri želi nešto drugo. Mi imamo sistem koji funkcioniše i ako jedan igrač na ovaj način ode, drugi će doći i verujem da kada se crta podvuče, nećemo tu biti ni na kakvom gubitku.

Što se tima za narednu sezonu tiče...

- Velika je enigma šta će biti sa prodajom sezonskih karata, to je tabu tema u ovom trenutku. Privatni sponzori će sigurno manje ulagati u marketing. Što se tiče pomoći države, imamo jako dobru saradnju i verujem da će država podjednako podržati klubove od nacionalnog značaja. Dakle, biće znatno teže obezbediti budžet za narenu sezonu, ali je jako važno da više ne prenosimo obaveze iz prethodnih, tako je već tri godine, zaključio je Mijailović.

(Izvor: Mozzart/Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR