Glas Javnosti

POVREDA KOLENA NIŠTA, OPET KRVARIO ZA NAGETSE: Jokić blizu tripl-dabla, Denver razneo Bobijev i Dončićev Dalas (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Posle povrede kolena Nikola Jokić nije pauzirao, već je sinoć odigrao novi fantastičan meč za Nagetse. MVP NBA lige ponovo je dao najveći doprinos u pobedi njegovog Denvera nad Dalasom Bobija Marjanovića i Luke Dončića.

Na kraju Dalas je razbijen 106:75!

Podsetimo, Jokić se povredio ove sedmice u duelu sa trostrukim najboljim defanzivcem lige, Rudijem Goberom, propustio je i poslednji trening ekipe iz Kolorada, ali to je bilo iz predostrožnosti.

Iako je srpski košarkašna terenu proveo "samo" 25 minuta meč je završio sa 11 poena (šut za dva 4/6, za tri 1/3), ali i sa čak 16 skokova, osam asistencija i jednom osvojenom loptom. 

U pobedničkoj ekipi istakli su se i Vil Barton sa 17 poena, šest asistencija i pet skokova, iskusni rezervista DŽef Grin sa 14 poena, dok je Monte Moris, glavni organizator igre u odsustvu povređenog DŽamala Mareja, "napravio" +32 dok je igrao 23 minuta (ubacio je, pritom, osam poena, uz tri asistencije).

Jokić je u jednom trenutku dobio udarac u nos, pa je morao da ode na klupu da mu se zaustavi krvarenje. Ali, se odmah vratio na parket i tako po ko zna koji put pokazao koliko je izdržljiv.. U poslednje dve sezone je igrao u bukvalno svakoj utakmici svog tima.

- Ponekad se osećam kao da sam njegov advokat, ali to je istina: Mislim da ljudi ne daju dovoljno poštovanja Nikoli, niti mu priznaju koliko je veliki igrač. Ovaj momak je neverovatan – rekao je trener Majkl Meloun.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR