Glas Javnosti

POSTOJI ZAMOR, OVO NAM JE 59. UTAKMICA U SEZONI: Radonjić nakon pobede: Pedeset koševa je mnogo (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Crvene zvezde su slavili protiv FMP-a u srpskom derbiju (90:82) u ABA ligi, čime su prišli na pobedu od osiguravanja prvog mesta na kraju ligaškog dela sezone i obezbeđivanja prednosti domaćeg terena do kraja plej-ofa.

Trener Zvezde, Dejan Radonjić nije bio previše zadovoljan onim što je video u igri svog tima, pogotovo tokom prvog poluvremena.

- Nismo dobro krenuli na početku u oba pravca. Čitavo prvo poluvreme nismo dostigli nivo odbrane koji je potreban za zadovoljavajući rezultat. Pedeset koševa je mnogo. FMP je igrao jako dobro. U nastavku smo uspeli da podignemo više nivo igre, da dođemo do prednosti, da uđemo u kontrolu meča. Bilo je vidno da postoji ozbiljna doza zamora, tako da ćemo se potruditi da u narednom periodu se pozabavimo time. Imamo raspored koji je lakši nego u nizu pre ovoga. Čestitam FMP-u i želim im sreću u nastavku.


Kaže i da je postojao određeni psihički zamor kod igrača.

- Ovo je 59. utakmica u sezoni sa svim problemima koje smo imali, očekviano je da imamo zamor koji nije i fizički. Imali smo grešaka u odbrani. Ono što je bio plan jeste da se dobije utakmica. Nismo igrali na nivou na kojem ste imali prilike da nas gledate. Igrali smo pre tri dana težak meč. Zadovoljan sam onim što smo uspeli da uradimo. Trudili smo se da izbalansiramo minutažu, da neki igrači što duže budu na klupi.


Međutim, tvrdi da će Zvezda moći da računa na sve igrače u plej-ofu, ako sve bude išlo po planu.


- Uradićemo što je moguće. Imamo period od tri utakmice, gde možemo da napravimo regeneraciju, što je možda sad i najvažnije, da zdravi uđemo u plej-of. Pauza je dugačka. Ali očekujem da ćemo imati mogućnost da računamo na sve igrače i da uradimo koliko je moguće kroz taj period. Mislim da je sve što smo kroz prošli, da ne treba gledamo mnogo u daljinu. Atipičan je period ispred nas, čeka nas duga pauza, toliko je utakmica od početka, nekada smo u mesec dana igrali 12 utakmica. Treba da se adaptiramo.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR