Glas Javnosti

POSLEDNJA ČETVRTINA ZA ZABORAV: Srbija prokockala +14, Belgijanci šokirali "Orlove" (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Srbije u drugom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo izgubili su od Belgije 73:69 (21:13, 20:16, 22:25, 6:19).

Srbija je bila ubedljiva tokom prvog poluvremena, ali je u poslednjoj četvrtini Belgija režirala preokret, dok su "orlovi" odigrali očajno poslednjih 10 minuta utakmice. 

Domaćini su upisali prve poene na meču, ali je Srbija sa dve mini-serije od 5:0, a potom i 6:0 ostvarila prednost od 13:7 posle šest minuta igre. Begija je prišla na dva poena razlike, ali Teodosić sa dve vezane trojke povisio na osam poena prednosti za srpski tim. Srbija je do kraja prvog kvartala nastavila sa kontrolom lopte, pa je posle prvih 10 minuta rezultat bio 21:13.

Petušev je odmah na startu  druge četvrtine pogodio iz okreta za prvu dvocifrenu prednost Srbije. Centar Efesa reagovao je dobro i u odbrani, prvo blokada, pa skok, a onda i iznuđen faul na drugoj strani, ali Srbija nije iskoristila priliku da povisi prednost i Belgija je uspela da veže pet poena i smanji zaostatak. Ipak, Srbija posle tri i po minuta uspeva da tigne do koša preko Ristića, a seriju su nastavili Jagodić-Kuridža i Avramović za maksimalnih +11. Akjazili je odmah smanji lakim poenima pod košem. Avramović je ušao u seriju i vezao pet poena za +14 dva minuta do kraja. Mvema je trojkom smanjio na devet poena, ali je nalet Belgije prekinula trojka Teodosića.

Belgijanci su po povratku na teren dobro organizovali napada i ostvarili seriju od 9:0 koja im je donela samo tri poena zaostatka u odnosu na srpski tim. Avramović je konačno lakim poenima prekinuo nalet domaćih. Obasoan je predvodio Belgiju u trećem kvartalu i ostvario ključne poene pod košem. Teodosić je povećao prednost Srbije na 52:44 tri minuta do kraja treće četvrtine. Dangubić je trojkom Srbiji vratio +12, ali je Žile to ponoštio na drugoj strani, pa je Srbija imala +9 pred poslednjih 10 minuta. 

Tek posle nepuna tri minuta igre upisani su prvi poeni, i to na strani Belgije, a Zagorac je vratio Srbiju na +9. Bako je vezao šest poena, da bi potom Van Rosom doveo Belgiju na poen zaostatka, da Mvema doveo domaće do prvog vodstva od 66:65 tri i po minuta do kraja, dok je Srbija stajala na svega dva poena. Smenjivala se prednost do kraja utakmice, a Srbija je prokockala dva važna napada, koja su je koštala poraza.

Naefikasniji u srpskom timu Avramović sa 19 poena, Petrušev je upisao 16,  Teodosić 14, uz sedam asistencija.

Belgiju je predvodio Van Rosom sa 20 poena, Bako je stigao do 14, a Mvema je stao na 11. 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR