Glas Javnosti

POSLE ŽESTOKE DRAME DO POBEDE! Košarkašice Srbije savladale Južnu Koreju

Košarka
Autor: Glas javnosti

Srbija je bila uspešna u prvom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Australiji.

Na turniru u Beogradu u prvom duelu naše gracije sastale su se sa Južnom Korejom i slavile u neizvesnoj završnici 65:62.

Srpske "lavice" su sa rivalom iz Južne Koreje odigrale još jedan neizvestan meč, a pokazatelj je prva deonica koja je završena rezultatom 13:15.

Već u drugoj Srpkinje su zaigrale bolje, te uspele da dođu do prednosti, a nakon 20 minuta izabranice Marine Maljković imale su 35:30.



Nešto loše zaigrale su naše košarkašice u nastavku meča, prišle su gošće na tri poena zaostatka, a Marina Maljković zatražila je minut odmora.

Dugo je igran egal da bi do kraja treće četvrtine naše košarkašice ipak upisale osam poena viška - 54:46.



Pomučile su se naše dame do kraja meča, a nakon penala Ivon Anderson i tri poena prednosti, usledila je važna blokada Saše Čađo i pobeda 65:62.



Ova pobeda gotovo da znači i plasman ekipe Marine Maljković jednom nogom na Svetsko prvenstvo u Australiji ove godine, pošto su baš Australijanke još jedan rival iz grupe, ali kao domaćini automatski učestvuju na šampionatu, ali i Brazilke - sa kojima se naša selekcija sastaje u nedelju od 21 sat.



Prethodno, Srpkinje će igrati sa Australijankama u subotu.

Naša Amerikanka Ivon Anderson i Jovana Nogić bile su najefikasnije sa po 13 poena, Dragana Stanković je dodala 10 i možda je i najzaslužnija za srećan krja po naše pošto je pogodila kada to niko nije umeo, niti smeo - za preokret 63:62 na 38 sekundi pre kraja.

BONUS VIDEO: Fudbalske zvezde u rukama Srpkinje






SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR