Glas Javnosti

Posle poraza u Francuskoj, PARTIZAN ĆEKA PAKLENA GRUPA U TOP 16 FAZI!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Partizan je završio posao u Grupi A Evrokupa i bez obzira na poslednji meč protiv Venecije biće na četvrtoj poziciji odakle će čekati TOP 16 fazu. Poraz crno-belih od Bur

Partizan je završio posao u Grupi A Evrokupa i bez obzira na poslednji meč protiv Venecije biće na četvrtoj poziciji odakle će čekati TOP 16 fazu. Poraz crno-belih od Burža doneo je i definitivno četvrto mesto za Partizan. Parni valjak ima pobedu manje od Burža i Uniksa, kao i lošiji skor od oba tima. Dakle, sigurno će ostati na ovoj poziciji čak i da dobije Veneciju u poslednjem meču (koji neće imati rezultatski značaj).

TOP 16 faza će se popunjavati po sistemu A1, B2, C3, D4... Što znači da će Parni valjak (sa pozicije A4) igrati protiv ekipa B1, C2, D3 u Grupi F Evrokupa koja će se tek formirati.

Po sadašnjem stanju stvari, protivnici Partizana mogli bi da budu Unikaha kao najbolji tim Grupe B, Lokomotiva kao druga iz Grupe C i Trento ili Cedevita kao trećeplasirani iz Grupe D. Ali to nije definitivno jer ima još mečeva da se igraju, kao i onih odloženih.

Unikaha večeras igra protiv Ulma i ako pobedi biće prva u grupi i definitivno će na Partizan. U slučaju da Ulm napravi iznenađenje i pobedi, Partizanov protivnik biće francuski Metropoliten Levaloa.

Unikaha i Metropolitan imaju po sedam pobeda. Francuzi imaju bolji međusobni skor, ali i meč više. Unikaha ako dobije večeras pobeći će na osam pobeda, imaće jednu više od Levaloa, i tako će osigurati prvu poziciju. Ako izgubi, onda će Metropolitan biti prvi u grupi ići na Partizan.

Situacija u Grupi C je takva da je Lokomotiva daleko najbliža drugom mestu sa skorom 7-2. Deluje da je Monako sa 4-3 i zaostalim utakmicama ipak daleko od mesta broj dva. Lokomotiva i da dobije Monako danas ne može do prve pozicije jer Virtus ima 8-0 i bolji međusobni skor od Lokomotive, tim iz Bolonje je već overio prvo mesto. Tako da se ruski tim crta kao naredni protivnik Partizana u TOP 16 sa pozicije C2.

Iz Grupe D će najverovatnije kao trećeplasirani doći ili Trento ili Cedevita Olimpija. Obe ekipe su na skoru 6-3. Ali tu je situacija najzamršenija.

Slovenački tim ima bolji međusobni skor od Trenta i bliži je drugom mestu, ali ima i bolji međusobni od Gran Kanarije. Dosta jasnija slika biće posle gostovanja Cedevite Promiteasu, te meča Trento - Gran Kanarija. Ko bude treći, ide u Partizanovu grupu. Gran Kanarija bi pobedom osigurala prvo mesto. Nanter je sigurno četvrti.

Dakle, iz Grupe B Partizan čeka Unikahu (ili Metropolitan), iz Grupe C Lokomotivu (ili Monako), a iz grupe D ili Trento ili Cedevitu.

Deluje da je težak posao pred Partizanom, posebno ako bude imao Unikahu i Lokomotivu na svom putu, a to je (vrlo) moguće da će da se dogodi. Deluje da bi crno-belima bilo lakše da umesto Unikahe dobiju za protivnika Metropolitan. Zato valja ispratiti duel Unikaha – Ulm.

(Glas javnosti/Mozzart)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR