Glas Javnosti

POMOĆ ZA PORODICU SA KOSOVA I METOHIJE: Nenad Milijaš podržao Trojku iz bloka i sjajan košarkaški turnir u Zemunu

Košarka
Autor: Glas javnosti

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe organizovala je još jednu Trojku iz bloka u Zemunu u nedelju 21. maja 2023. godine na terenima KK Mladost.

Događaj je trajao u periodu između 17 i 20 časova. Ovo je prva Trojka iz bloka organizovana ove godine, a deveta organizovana u Zemunu.

Domaćin ovogodišnjeg humanitarnog turnira bio je rođeni Zemunac, naš proslavljeni reprezentativac i bivši kapiten Crvene zvezde - Nenad Milijaš.

Pored brzog šutiranja trojki, na događaju je obezbeđen i kutak za decu u kojem su deca mogla da igraju stoni fudbal, da se druže sa maskotom turnira, a bilo je organizovano i crtanje po licu koje je posebno privuklo pažnju najmlađih.

Takođe, sestre Simović su dodatno ulepšale ovaj događaj svojim predivnim glasom.

Nenad Milijaš, Trojka iz bloka
FOTO: TROJKA IZ BLOKA

U šutu za 3 poena učestvoralo je 105 takmičara, a u šutu sa pola terena 45 učesnika. Prva tri mesta u šutu za tri poena poneli su:

1. Lav Jovanović

2. Milan Stašević

3. Miloš Adamović

Na ovogodišnjem turniru prikupljeno je 127.820 dinara i 45€ od takmičara i okupljenih i 397.520 dinara preko uplata sponzora. Prikupljen novac sa turnira organizacija će usmeriti za pomoć sedmočlanoj porodici Manojlović iz srpske sredine Goraždevac na Kosovu i Metohiji.

Prva Trojka iz bloka organizovana je 2012. godine, a misao ovog projekta je prikupljanje novčanih sredstva za ugrožene porodice kroz turnir u brzom šutiranju trojki. Projekat okuplja mlade i entuzijazstične ljude, koji kroz sport i zabavu pomažu one kojima je pomoć najpotrebnija.

Trojke se šutiraju u gradovima širom naše zemlje, ali i dijaspore. Zahvaljujući ovom projektu od 2012. godine do sada je prikupljeno ukupno 1.967.261 evra, a samo prošle godine prikupljeno je 670.528 evra.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe se zahvaljuje sponzorima i donatorima, domaćinu Nenadu Milijašu, sestrama Simović i svim ljudima dobre volje bez kojih nijedna Trojka iz bloka ne bi bila moguća.

Glas javnosti / K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR