Glas Javnosti

POMIRENJE FIBA I EVROLIGE? Dobra stvar za Srbiju u trci za Mundobasket

Košarka
Autor: (Glas javnosti)

Uskoro bi mogle da se završe nesuglasice između FIBA i Evrolige. Direktor FIBA Kamil Novak otkrio je na gostovanju u Sarajevu da bi moglo da dođe do pomirenja.

"Snažno verujem da ćemo u predstojećem periodu pronaći rešenje za, kako bih to nazvao, koegzistenciju. Evroliga je jako takmičenje, sa kvalitetnim timovima i toga smo apsolutno svesni. Ali takođe očekujemo i da nacionalni savezi budu poštovani. Verujemo da ima mesta za sve", rekao je Novak, a prenosi "Dnevni avaz".

Novak je otkrio da će uskoro biti održan sastanak dve organizacije, a jedno od pitanja će biti i da najbolji košarkaši igraju za reprezentacije. Tako bi Srbija mogla da bude jača u kvalifikacijama za Mundobasket sa igračima iz Evrolige. "Orlovi" se nalaze u grupi sa Slovačkom, Belgijom i Letonijom,

Prokomentarisao je i  ABA ligu.

"Mi u FIBA razememo da određena zajednička takmičenja imaju smisla u nekim regionima. Pogotovo po pitanju razvoja igrača. Nikad se nismo tome protivili. Ali, nacionalni savezi moraju biti uključeni, pogotovo po pitanju rasporeda utakmica i dozvola za igrače. Imamo nekoliko regionalnih takmičenja u Evropi i to je sasvim OK, međutim smatram i da bi u tim takmičenjima uvek trebalo da bude mesta za nacionalne prvake", dodao je.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR