Glas Javnosti

POBEDA ZA TOP 8! Zvezda porazila i Makabi u grotlu Pionira (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Crvene zvezde su u 29. kolu Evrolige na svom terenu savladali Makabi iz Tel Aviva - 84:77 (24:10, 18:29, 23:21, 19:17).

Četvrti vezani trijumf u Evroligi, šesti vezani nad Makabijem kod kuće i Zvezda je veliki korak ka četvrtfinalu elitnog takmičenja.

semafor 

Četvrti meč u sedam dana, ali košarkaši Crvene zvezde ne posustaju. Izvukli su i poslednji atom snage i nošeni sjajnom podrškom sa tribina na pleća oborili Makabi iz Tel Aviva (84:77). Upisali 11. recku u Evroligi (kada se izuzmu rezultati sa suspendovanim ruskim timovima) i domogli se mesta među osam najboljih na pet utakmica do kraja regularnog dela!

Velika pobeda, četvrta vezana u društvu najboljih. Redom je Zvezda tukla Baskoniju, Fenerbahče i madridski Real, a večeras i Ponos Izraela. Nekako su puleni Dejana Radonjića smogli snage da se potuku sa još jednim velikanom evropske košarke. Igrali sa neverovatnom energijom iako su se pre samo tri dana na istom mestu tukli do poslednjih sekundi sa Kraljevskim klubom, pise Mozzart sport.



Trudio se Radonjić kao i na svakom meču do sada da koliko god je moguće ravnomerno raspodeli teret i uvek ima što svežiju petorku na parketu. Bilo je ocilacija, ali borili su se crveno-beli za svaku loptu maksimalno, dok im je pesma sa tribina davala neophodnu snagu.



Stekla je Zvezda i 16 poena prednosti sredinom druge četvrtine, ali je Makabi početkom drugog poluvremena uspeo da poravna. Usledio je novi nalet srpskog šampiona, ali je još jednom gost imao spreman odgovor. Na ulasku u 30. minut preokrenuo je rezultat i stigao do prve prednosti na utakmici... Postavljalo se pitanje, da li Zvezda posle silnih napora ima snage da se još jednom vrati? Dobrić joj je dao veštačko disanje u smiraj treće deonice sa šest vezanih poena. Nastavila se velika borba u odlučujućem kvartalu, ali je zahvaljujući mini seriji srpskog beka uspevala da drži situaciju pod kontrolom. Ponovo se odlepila, sve dok se Džejms Naneli nije probudio. Još jednom je ušao u strašnu seriju, ali ovoga puta to nije bilo dovoljno za preokret. Pronašli su crveno-beli neophodnu energiju i snagu da izdrže sve nalete gostiju iz Tel Aviva i na najbolji način okončali niz utakmica kod kuće - 4/4 za crveno-bele u Pioniru.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR