Glas Javnosti

POBEDA ZA KRAJ PRVE FAZE EVROKUPA: Zek Ledej srušio Trento, Partizan u nastavku ide na ove timove (VIDEO+FOTO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Partizana savladali su Trento sa 79:63 u poslednjem kolu grupne faze Evrokupa.

Partizan je grupnu fazu završio sa skorom od 12 pobeda i četiri poraza, što je bilo dovoljno za drugu poziciju.

Sa druge strane, Trento je učešće u Evrokupu završio sa skorom 1-15.


Crno-beli su vodili od prve četvrtine, Trento je s vremena na vreme uspeo da pripreti, čak i da preokrene tokom treće deonice, ali je Partizan bio bolji u ključnim momentima utakmice.

Najefikasniji u redovima beogradske ekipa bio je Zek Ledej sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i 13 asistencija, dok je odličan bio i Jan Madar sa 11 poena, osam skokova i četiri asistencije.

Kod Trenta se istakao Rejnolds sa 15, kao i Džonson sa 13 poena.

Partizan će u nokaut fazi igrati sa Venecijom ili Bursom, dok će se Trento u nastavku sezone posvetiti ligaškim obavezama.



Trento je otvorio meč sa dve trojke, koje su postigli Rejnolds i Flakadori, ali su Panter i Mur doveliPratizan u prednost - 7:6.

Ipak, Trento je napravio brzu seriju 5:0 i Željko Obradović je bio prinuđen da traži tajm-aut.

Do kraja prve četvrtine nije bilo preterano efikasno, obe ekipe su zaređale po nekoliko promašaja, ali je Madar imao dobru rolu na obe strane terena i crno-beli su nakon deset minuta imali prednost 18:15.

Početkom drugog dela se razigrao i Ledej, koji je najpre poentirao iz prodora, a potom i sa niskog posta. Avramović je pogodio trojku iz driblinga, ali je potom prebrzo odlučio da "potegne" još jednu. Konti je prekinuo niz crno-belih, a Džonson je iz tranzicije pogodio za tri.

Tu je do poena stigao ponovo Ledej i Partizan je imao dvocifrenu prednost 32:22. Usledili su poeni Ladurnera na jednoj, ali i trojka Ledeja na drugoj strani.

Nakon toga, italijanski tim je vezao četiri poena, ali je Madar uspeo da prekine seriju. U poslendjoj akciji u prvom poluvremenu Avramović i Trifunović su lepo iskombinovali, ali je Uroš ostao kratak na prodoru i rezultat je bio 37:29 za crno-bele.


Treća četvrtina donela je najviše uzbuđenja. Partizan je u uvodnim minutima držao bezbedno odstojanje pogocima Mura i Smailagića, ali je Trento serijom 7:0 prišao na minus jedan i Obradović je morao da zove tajm-aut.

Džonson i Trifunović su nakon toga razmenili trojke, a Ladurner je poentirao nakon ofanzivnog skoka za vođstvo Trenta 53:52.

Partizan se probudio u tim momentima i serijom 9:0 završio četvrtinu - 61:53.

U poslednjoj deonici Trento nije iskoristio serije promašaja igrača Partizana, a to su iskoristili Avramović i Ledej, koji su bili najsigurniji za poene u tim momentima.

Na kraju se upisao i Gregor Glas trojkom za konačnih 79:63, piše Nova.rs.

BONUS VIDEO


https://www.youtube.com/watch?v=Fld9lEqy3bE&ab_channel=Glasjavnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR