Glas Javnosti

PISTONSI SE "RASPADAJU": Bivši šampion vezao 25 poraza

Košarka
Autor: Glas javnosti

Navijačima Detroit Pistonsa je dosta svega. Očajne godine vođenja tima od strane vlasnika Toma Goresa rezultirali su time da su mu navijači posle još jednog debakla u NBA ligi, ovaj put od Jute (119:111) pevali da proda tim! Detroit je u noći između četvrtka i petka upisao 25. uzastopni poraz, i to kada je Juta došla u goste bez četvorice od svojih šest najboljih košgetera.

Koliko su Džezeri bili oslabljeni govori i podatak da je Detroit sa jednim od najdužih negativnih nizova u istoriji NBA lige bio favorit prema kladionicama, ali Keli Olinik i ekipa nisu tako mislili. Gores je tim kupio 2011. godine i Detroit nikada nije pobedio u jednoj plej-of utakmici otkako je on vlasik. Štaviše, nisu uspeli da se plasiraju tamo od sezone 2018/19. Epilog je: Prodaj klub! Pogledajte:





Nekadašanji NBA šampion (sledeće godine slave 20 od poslednje titule) je prošlu sezonu završio sa samo 17 pobeda i 65 poraza, a trenutni niz poraza je četvrti najgori u istoriji NBA lige. Ako Pistonsi izgube i u narednoj utakmici u Bruklinu, izjednačiće se na drugom mestu neslavne liste. Klivlend je imao 26 poraza zaredom kada je Lebron otišao u Majami, dok je Filadelfija nanizala isti broj poraza u sezoni 2013/14.

Ako izgube i četiri naredne utakmice, Pistonsi će oboriti negativan rekord NBA lige koji sa 28 poraza zaredom (ali u dve sezone) drže Siksersi iz 2015. godine.

Pomenuti Olinik je meč završio sa 27 poena, dok je Kolin Sekston ubacio 19. Jedan manje je imao Očaji Agbaji, a Simone Fontekio je ubacio 16. Kod Detroita, Kejd Kaningem je ubacio 28 poena i zabeležio osam asistencija, Džejden Ajvi je imao 24, a Marvin Bagli 22 poena.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR