Glas Javnosti

PARTIZAN SE REVANŠIRAO MEGI SA VELIKOM KAMATOM: Počistili ih sa čak 29 razlike (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Partizana i više nego lako su savladali ekipu Mege u 26. kolu ABA lige sa 97:68, čime su došli do svoje 21. pobede u sezoni.

Crno-beli su na ovaj način uspeli da se revanširaju Megi, i to sa kamatom, za poraz u prvom delu sezone, kada je Skuči Smit pogodio trojku za pobedu. Partizan je u ovom meču bio veoma lepo raspoložen, igrači su pogađali, a ključna prevaga je nastala u drugoj četvrtini, kada su otišli na +20.

Najefikasniji kod Partizana bio je Kevin Panter sa 16 poena, 14 je postigao Dalas Mur, dok je Madar stao na 13. Kod Mege, najbolji pojedinac i jedina svetla tačka bio je Boriša Simanić sa 17 poena.



Mega je bolje otvorila meč, krenula je sasvim dobro na koš Partizana, dok su crno-beli odolevali tim napadima. Prve poene na meču je postao Nemanja Jović sa linije penala, gde je bio polovičan, da bi na drugom kraju terena meč trojkom otvorio Dalas Mur. Potom je na obe strane usledila "kiša" trojki i poena, o čemu govori i činjenica da je prva deonica završena sa čak 50 ubačenih poena (26:24).

Već u drugom delu igre se osetila i nadmoć Partizana, crno-beli su ubacili u "veću brzinu", te su veoma lako slomili otpor rivala, kog su spustili na samo osam poena u ovih 10 minuta, dok su oni na drugoj strani postigli 26, čime su otišli na neverovatnih +20.



Posle veoma loše druge četvrtine Mega nije uspela da se "sastavi" u nastavku, te je ostatak meča bilo puko "otaljavanje" posla. Partizan je nastavio da pogađa sve i svašta, dok je Mega gubila korak i prednost crno-belih se uvećavala iz minuta u minut, sve do konačnih +24 posle treće četvrtine - 72:48.


Poput i treće deonice, tako i u četvrtoj nije bilo previše interesantno. Mega je uspela da se probudi, ali je to buđenje došlo prekasno, jer više nisu imali ni promil šanse da ugroze pobedu svog rivala. Kako god, Partizan je čak i uovoj deonici bio bolji (25:20), čime su došli do granice od 30 poena prednosti - 97:68.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR