Glas Javnosti

PARTIZAN POTPUNO UNIŠTIO FMP

Košarka
Autor: Glas javnosti

Partizan jeste bio favorit na gostovanju FMP-u u 10. kolu ABA lige, što je i opravdao pobedom, ali retko ko je mogao da posle ogromnog utroška energije crno-belih u prekjučerašnjem evroligaškom okršaju sa Panatinaikosom pretpostavi kako će uvodnih 20 minuta u Železniku izgledati.

Naime, crno-beli su toliko ozbiljno shvatili ovu utakmicu da o tome ne svedoči samo neverovatan rezultat 19:53 pred veliki predah, već još neki parametri.

Recimo, ekipa Željka Obradovića nije ni jedan jedini put izgubila loptu u tih 20 minuta, a odbrana je odigrana tako, da su "panteri" dali svega pet koševa iz igre za dve četvrtine.


Tačnije, FMP je sveden na 15,2% "uspešnosti" šuta - "dozvoljeno" mu je da ubaci četiri dvojke i jednu trojku u prvom poluvremenu.

Posle takva dva segmenta igre, naravno da se nije postavljlo pitanje ko će pobediti, već samo da li će svi akteri oba tima zdravi završiti ovaj duel, te koji će biti konačan ishod.

Na kraju, Partizan je u mirnom ritmu (vodeći i sa čak 52 poena razlike) pobedio FMP rezultatom 61:105.

Time je ekipa Željka Obradovića došla do drugog uzastopnog trijumfa u regionalnoj ligi, a učinkom 7-3 pridružila se na deobi treće pozicije ekipi podgoričke Budućnosti.


Ispred njih su Crvena zvezda sa 8-1 i Igokea sa 8-2, dok je FMP ostao 11. na tabeli ABA lige, sa tri pobede i sada sedam poraza, od kojih su četiri uzastopna.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR