Glas Javnosti

PARTIZAN NE GUBI KOD KUĆE: Izmiče mu vrh u ABA LIGI i EVROKUPU

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Partizana ove sezone igraju skoro bez greške na domaćem terenu, ali će po svemu sudeći ostati bez prvog mesta u ABA ligi i Evrokupu.

Naime, crno-beli su ove sezone izgubili samo dva meča na domaćem parketu i to oba u ABA ligi, dok u Evrokupu imaju besprekornih 8-0. Što se ABA lige tiče, bolji od Partizana u Beogradu bili su Mega sa 93:90, i Cedevita Olimpija u prvom delu sezone sa 96:89. Upravo će Cedevita Olimpija odmeriti snage sa crno-belima u okviru 24. kola regionalne lige.

Uprkos tome, Partizan je na svom terenu izvojevao neke veoma važne pobede, kao što su one protiv Budućnosti, ali i Crvene zvezde. Upravo zbog toga je četiri utakmice pre kraja ligaškog dela praktično osigurao drugu poziciju, jer ima pet pobeda više od podgoričke ekipe (uz dva meča više), ali i od Cedevite, koja ima samo meč manje.



Ipak, Zvezda se čini neprikosnovena na prvom mestu sa porazom manje od večitog rivala, ali i boljim međusobnim skorom.

Stoga je sva prilika da će crno-beli morati da se zadovolje drugim mestom, koje im donosi prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji, ali u slučaju prolaska u finale biće u podređenoj poziciji.

Do kraja ligaškog dela, osim protiv Cedevite, "mašinerija" kojom upravlja Željko Obradović susrešće se još sa Mornarom (2. april) i Cibonom (nije poznat termin) kod kuće, kao i Megom u gostima (9. aprila).



Kada je Evrokup u pitanju, crno-beli su odigrali sve mečeve u Beogradu i preostao im je samo duel u Italiji protiv Trenta, koji je na programu 6. aprila od 20 sati.

Partizan je pobedom protiv Metrpolitana i Šljonska osigurao drugu poziciju, a da bi se domogli prve potrebno im je čudo. To čudo nosi naziv poraz Huventuda u Španiji od osmoplasiranog Šljonska uz pobedu Partizana protiv Trenta.

Youtube/Printscreen/KKPartizan

Poljska ekipa se neće pomeriti sa osme pozicije, pa se pretpostavlja da neće imati poseban motiv protiv moćnog Huventuda.

Iako naizgled nebitno, prvo mesto donosi veliku prednost tek kasnije. Naime, finale Evrokupa biće održano u gradu onog rivala koji je imao bolji skor u prvom delu takmičenja.

Rano je govoriti ko će biti finalista drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja, ali je neizbežno reći da je Partizan u užem krugu favorita.



Problem za četu Željka Obradovića u Evrokupu bila je, barem do sada, igra u gostima, gde su čak pet puta poraženi i to uglavnom ubedljivo. Bolji od njih bili su redom Andora, Lokomotiva, Turk Telekom, Huventud i Lijetkabelis.

Partizan je trenutno u seriji od četiri pobede, ali će u ključnom i odlučujućem delu sezone morati da poprave igru na strani ukoliko žele da se domognu jednog ili dva trofeja, i kako bi učinili sve što je do njih da se nađu u Evroligi naredne sezone. piše Nova.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR