Glas Javnosti

Partizan izlazi u susret Makabiju dok traje rat u Izraelu

Košarka
Autor: Glas javnosti

Nakon što je meč između Makabija i Olimpije iz Milana i definitivno odložen, predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović, ponudio je izraelskom velikanu da sve domaće evroligaške utakmice igra u Beogradu. Videćemo kako će se situacija dalje razvijati i hoće li Makabi prihvatiti ponudu prvog čoveka crno-belih.

Ovaj korak usledio je nakon najnovijih terorističkih napada na Izrael, uključujući i napade na Tel Aviv. 

Ostoja Mijailović, predsednik Partizana, uputio je otvoreni poziv Makabiju, a saopštenje prenosimo u celosti:



"Poštovani gospodine Mizrahi, dragi prijatelji KK Partizan i Srbije,

U ovim tužnim trenucima, u ime KK Partizan Mozzart Bet želim da izrazim najdublje saučešće vama i vašem narodu.

Tokom teških momenata, želim da poručim kako Makabi u Srbiji ima iskrenog prijatelja koji je spreman da mu ponudi novi privremeni dom uz iskrenu dobrodošlicu u Beogradu.

Uprkos svim dešavanjima, sportisti moraju nastaviti sa svojim aktivnostima i predstavljanjem svog kluba i zemlje na najbolji mogući način. Njihova uloga je da budu svetla tačka u tmurnim danima za svoj narod.

Ukoliko vaš klub bude prinuđen da igra utakmice van svoje zemlje, KK Partizanje spreman da obezbedi trening dvoranu, smeštaj i dvoranu za odigravanje utakmica.

Tokom proteklih više od 40 godina, Makabi i Partizan su bili veliki rivali na terenu, ali su svi naši dueli uvek završeni čestitkama i iskrenim stiskom ruke, uz veliko poštovanje.

Nažalost, kroz istoriju KK Partizan, mi smo iskusili situaciju kada smo bili prinuđeni da igramo van svog doma. Zbog svega navedenog, kao gest prijateljstva i zahvalnosti za sve sjajne momente u zajedničkoj istoriji, spremni smo da budemo vaši domaćini.

Prijateljstvo između naših naroda je veliko i mi kao klub smatramo ovaj potez logičnim.

Budite slobodni da nas kontaktirate u bilo koje vreme i mi ćemo učiniti sve što možemo da pomognemo KK Makabi", stoji u saopštenju crno-belih.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR