Glas Javnosti

PARTIZAN IZGUBIO PRESUDU: Trinkijeri dobio tužbu, ali dobiće manje para nego što se nadao

Košarka
Autor: Glas javnosti

Arbitražni sud FIBA (BAT) doneo je presudu u sporu između trenera Andree Trinkijerija i Košarkaškog kluba Partizan.

Po toj presudi, koja je doneta juče a na sajtu BAT-a objavjena danas, crno-beli moraju bivšem treneru da plate 115.4040 evra.

Trinkijeri je Partizan tužio zbog zaostalih plata, bonusa, troškova zakupa stana, kao i drugih troškova, potražujući incijalno oko 700.000 evropskih novčanica. 

Ipak, on će nakon presude BAT dobiti višestruko manje novca. 

Partizan će morati da plati 94.275 evra za neisplaćene plate i bonuse, a ukupno 115.4040 evra. 

Trinkijeri je na klupi Partizana sedeo od 2018. godine pa do kraja sezone 2019/20, koja je prekinuta zbog pandemije COVID-a.


Šta kaže Trinkijeri o svom mandatu


- Ponekad se probudim usred noći i razmišljam o toj sezoni. Napravili smo mnogo dobrih stvari. Igrali smo vrhunsku timsku košarku. Bio sam jako, jako srećan. Pitali su me mnogo puta zašto sam otišao, nikad nisam hteo da pričam o tome. Jedino što ne želim je da štetim Partizanu. Ako bih sada pričao o tome, onda bih štetio klubu. To sada nije aktuelno, nećemo o detaljima. Mislio sam da je bolje da neko gađa mene. Bio sam u Rusiji, Grčkoj, Italiji i Nemačkoj, mnogo godina radim, ali moje iskustvo iz Partizana je najvažnije u karijeri. Bilo je, a i sada je nezaboravno. Žao mi je. Imam neke granice i principe. Ne mogu zahtevati principe od igrača, ako ih ja nemam. Kada imaš neke principe, do neke granice možeš ići na kompromis, ali ne na sve. Još uvek mi je jako žao - rekao je Trinkijeri za ATV.

Kako je rekao i po dolasku, Partizan je za njega poseban klub, koji sam sa svojim imenom vuče ogromnu težinu.

- Školu Partizana niko nema, to se vidi svaki dan, na putovanjima, na terenu, na treningu, na sastanku... Meni je sjajno u Partizanu, sa navijačima i igračima. Pricamo uvek o Partizanu i uvek ću biti zaljubljen u taj klub. Grb Partizana mi je istetoviran na srcu. To je škola koja je nazaboravna. Najveća snaga kluba su navijači, jer izvuku 30 posto više - rekao je Trinkijeri.



Pristalice crno-belih često upoređuju tadašnju ekipu sa ovom koju sada gledamo na parketima širom Evrope u crno-belim bojama, pa se stidljivo nekada kaže i da je ta Trinkijerijeva ekipa bila za nijansu konkretnija.

- Sada imaju najboljeg trenera na svetu, daleko najboljeg. To će biti sve OK. Za svaki proces je potrebno vreme. Ja sam došao u najgorem trenutku. Sećam se, prvu utakmicu igrali smo protiv Mege, sedam dana ranije izgubili su ubedljivo od Zadra kod kuće. Svaki dan smo hteli dodati nešto novo, hteli smo biti bolji. Voleo bih da svi igrači Partizana koji su bili sa mnom budu poštovani da su sve dali za klub, jer je ona ekipa igrala sa srcem svaki dan za svoje navijače - rekao je bivši trener Partizana, rekao je Italijan, koji trenutno vodi minhenski Bajern, gde ima veliki broj igrača sa prostora Balkana, ali i ljudi iz stručnog štaba.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR