Glas Javnosti

PARTIZAN IZDOMINIRAO: Ovo su brojke od kojih zastaje dah

Košarka
Autor: Glas javnosti

Regularni deo evroligaške sezone zvanično je završen. Svaka ekipa koja je ove godine bila deo najelitnijeg košarkaškog takmičenja na svom parketu odigrala je 17 utakmica, te se može odrediti koliko posetilaca je u proseku bodrilo svoj voljeni tim. Prvo mesto na listi uopšte nije iznenađenje.

Apsolutni "vladar" ove "navijačke liste" je beogradski Partizan.

Partizan u proseku ove sezone po meču gleda u Štark Areni 17.723 navijača, a na meču protiv Panatinaikosa 20.017 duša donela su crno-belima brojku od 302.302 simpatizera Parnog valjka na svim mečevima u Evroligi.


Nakon ove sezone, ceo top 10 svih vremena pripada Partizanu!

Drugo mesto zauzimaju navijači Žalgirisa iz Kaunasa koje u proseku gleda 14.809 ljudi. Ove sezone 16 puta zaredom rasprodali su sve karte, a jedina utakmica kad Žalgirio arena nije bila puna jeste bila ona prva, protiv Virtusa.

Nakon Žalgirisa slede Anadolu Efes sa 13.099 navijača po utakmici, a Makabi i Olimpijakos su imali četvrtu i petu najvišu prosečnu posetu, sa 10.254 i 10.218 gledalaca. Treba tu istaći i to da je Olimpijakos meč drugog kola odigrao bez navijača zbog kazne Evrolige povodom+ incidenata u plej-ofu 2021-22 protiv Monaka u petoj utakmici. 

Ono što srpsku javnost najviše zanima jeste i gde je ovde drugi naš predstavnik – Crvena zvezda. Popularne "delije" na listi zauzimaju 11. mesto sa u proseku 7.078 navijača na takmicama.

Njamanju posećenost u regularnoj sezoni imala je ekipa Monaka (prosečno 4.299), ali i njihova arena prima samo 5.000 mesta nakon renoviranja te i to treba uzeti u obzir tokom sagledavanja statističkih podataka.

Najneočekivanije cifre pojavile su se kod Panatinaikosa i kultne OAKA Arene koja je u ovoj sezoni primala pročeno 5.985 navijača. što je treći najniži procenat – bilo je popunjeno samo 32,7% kapaciteta.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR