Glas Javnosti

PARTIZAN ILI REAL? Ovih pet faktora odlučuju putnika na F4 Evrolige! (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Nije moglo luđe i neizvesnije - Real i Partizan će u sredu u majstorici u Madridu odlučiti ko ide na fajnal-for Evrolige u Kaunas, a ko će mečeve iz Litvanije gledati na TV.

Ovo je pet mogućih faktora koji će imati veliki značaj na meč u Vizinik centru.

Dosadašnji scenario ove serije teško da je iko mogao da zamisli, crno-beli su dva puta slavili u prestonici Španije, razbili "kraljevski klub" kao niko u istoriji, ali to nije bilo dovoljno. Neverovatan splet okolnosti drastično je promenio tok košarkaške bitke.

Najpre tuča na parketu Vizink centra, potom i velika tragedija koja se desila u Beogradu događaji su koji su doprineli neočekivanom ishodu. Malo je ko do 39. minuta drugog meča u Madridu verovao da Real može da se vrati sa ivice provalije, ali su ga provokacija Serhija Ljulja i naivnost Kevina Pantera volšebno vratili u život.

Sada sve staje u 40 minuta, kao što je Kevin Panter i rekao - niko iz tabora crno-belih ne treba da razmišlja o tome kako i zašto su propuštene šanse. Ostala je još majstorica, a Partizan je pokazao, ne jednom već dva puta, da ima rešenje za Real.

- Peta utakmica, nema šeste, to je valjda problem... Neko će na fajnal-for, svašta se desilo u ovoj seriji i peta će odlučiti. Idemo sa željom da damo sve od sebe i naravno da smo iz ove dve utakmice u Beogradu izvukli pouke i razgovarali na treninzima kako bismo popravili ono što nije valjalo. Pre svega moramo da na Tavaresu postavimo odbranu, da im ne dozvolimo kontre i da imamo bolji protok lopte kao odgovor na njihovu zonu - rekao je trener Partizana Željko Obradović.


1. Željko Obradović

Ne postoji trener koji ima više iskustva igranja odlučujućih mečeva. Željko Obradović ih je prebrodio mnogo, ne samo u klupskoj košarci već i na reprezentativnom nivou. Na drugoj strani je Čus Mateo, nesumnjivo dobar stručnjak, ali on se prvi put u karijeri nalazi pred tako velikim pritiskom. Zna da je, ako ne uspe, to verovatno kraj njegove karijere u "kraljevskom klubu". Da li će izdržati...

2. Kevin Panter

Kapiten Partizana napravio je glupost u Madridu. Umesto da iskulira Ljulja i da mu se šeretski nasmeje u facu, ušao je u frku koja je za posledicu imala da Lesor i on nisu mogli da nastupe u Beogradu. Međutim, Panter je igrač motivacije, čovek koji je baš u ovoj seriji pokazao da može da bude nezaustavljiv. Njegov teren su upravo ovakvi mečevi, kada ubija svaku odbranu i izmišlja poene u odlučujućim trenucima.

3. Odbrana i napad protiv Tavaresa + zona

Gorostas sa Zelenortskih Ostrva najveći je problem za svaki tim, pa i za Partizan. Željko Obradović je uspevao da nalazi dobra rešenja, posebno sa Smailagićem, koji je uništio Tavaresa u napadu u prvom meču. Revanširao se Tavares u Beogradu, ponekad je izgledalo kao da igra protiv juniora, nisu pomagala udvajanja, faulovi... Zona Reala je bila ključ pobeda Madriđana, ako Obradović to reši, Partizan je na konju.


4. Treći i četvrti čovek

Partizanu nije dovoljno da ima dvojicu raspoloženih igrača, a ostali da se šlepuju. Videli smo u poslednjem susretu da vrhunske partije Ledeja i Papapetrua ne znače i pad "kraljevskog kluba". U dve pobede crno-belih, pored Pantera, uvek su iskočila još najmanje dvojica. Ko će to biti u sredu, manje je važno. Treneri vole kada se poeni rasporede na više igrača, ali svaki meč je bitka za sebe i posebna priča. Trenutno raspoloženje i motivacija igraju veliku ulogu.

5. Suđenje

Bili su navijači Partizana poprilično besni na arbitre u Štark areni. Jeste da adrenalin i navijačka strast često utiču na racionalno posmatranje igre, ali čini se da su u nekoliko navrata negodovali s pravom. Šta tek očekivati u Madridu? Pritisak na sudije počeće od prve sekunde, kako s tribina, tako i na samom parketu. Skakaće na svaku odluku, buniće se, protestovati, pa i po cenu tehničkih grešaka, kako bi dodatno zakuvali stvari.


Glas javnosti/K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR