Glas Javnosti

PARTIZAN BEZ REŠENJA U KRASNODARU! Crno-beli pali u ruskoj drami (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Partizana poraženi su od Lokomotive u Krasnodaru rezultatom 101:94 (22:23, 23:19, 25:23, 31:29) u utakmici 8. kola Evrokupa.

Crno-beli sada imaju skor od šest pobeda i dva poraza, a isto toliko ovom pobedom ima i ruski tim na vrhu grupe A.

Beogradski tim nije iskoristio šanse koje su mu se nudile tokom utakmice, a Željko Obradović biće nezadovoljan najviše odbranom svojih igrača, pre svega šuta na spoljnim pozicijama.

Čak i u situaciji kada je domaći tim ostao bez najboljeg igrača na centarskoj poziciji, Džonatana Motlija, nije uspeo da sačuva najveću preostalu pretnju, Erika Mekaluma.

Počelo je vrlo efikasno na obe strane, a onda je Tompson pogođenom trojkom uz faul prvi put "odlepio" Lokomotivu.

Serija domaćih se nastavila do 17:8 i Partizan je bio u problemima u tim momentima. Srećom, desila se blokada sa leđa Radeta Zagorca nad Mekolumom kojim je pokrenuta varnica i preokret.

Nekako vrlo "tiho" crno-beli su do kraja prve četvrtine uspeli da preokrenu rezultat, pre svega sigurnim šutem sa linije penala, pa je posle 10 dugih uvodnih minuta (bio je prekid zbog problema sa semaforom), Partizan vodio rezultatom 23:22.

U nastavku su rezervisti tu razliku povećali, a trojkom Gregora Glasa je prednost otišla na 37:31. Ipak, usledili su novi "prazni minuti" u igri Partizana i greške kojima je Lokomotiva na poluvremenu imala 45:42.

Drugo poluvreme otvoreno je nesportskom ličnom greškom Džonatana Motlija, što je uz tehničku grešku dok je sedeo na klupi u prvom poluvremenu bila isključujuća za najboljeg strelca Lokomotive i prvog centra.

To je u velikoj meri olakšalo kontrolu reketa na obe strane za Partizan, ali je odgovornost preuzeo Erik Mekalum (rođeni brat superzvezde Portlanda Si-Džeja Mekaluma) i dobili smo prelazak Lokosa na igru spolja i šutem sa distance,piše B92.

Upravo tim trojkama i zonskom odbranom Lokomotiva je povećala prednost do 70:62, dok Partizan nije koristio šanse koje mu je protivnik velikodušno "nudio".

Šta više, Partizan je u poslednjoj četvrtini dozvolio rivalu da mu ubaci previše trojki i čak 31 poen, te je do kraja primio čak 101 poen.

U ekipi Partizana je Gregor Glas ubacio 20 poena, Zek Ledej 19, Aleksa Avramović 15, Kevin Panter 14, a dvocifren je bio i Rade Zagorac sa 11 poena.
















SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR