Glas Javnosti

Panatinaikos želi da pokupi igrače Partizana i Zvezde

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaški div Panatinaikos koji je imao sezonu za zaborav, počeo je da kuje planove za povratak na veliku scenu, a čak petorica košarkaša Crvene zvezde i Partizana su mete „atinskih zelenih“.

Poslednje ime na listi slavnog grčkog kluba koji je upro očima ka Beogradu, je Kevin Panter, kapiten i lider crno-belih, objavio je grčki portal Total basket“.
 
Amerikakac sa srpskim pasošem pružao je impresivne partije u Evroligi, i sa lakoćom je pogađao izuzetno teške šuteve u ključnim trenucima, što nije promaklo za oko čelnicima Panatinaikosa koji bi rado u svojim redovima da vide hladnokrvnog egzekutora.

Olakšavajuća okolnost mogla bi da im bude što Kevinu ovog leta ističe ugovor s Partizanom i štoon već ima iskustvo igranja u Grčkoj, gde je branio boje AEK-a i Olimpijakosa. Sada su na potezu Željko Obradović i ljudi iz kluba koji će verovatno u bliskoj budućnosti pokušati da reše pitanje Panterovog novog ugovora.



Oglasio se i Panter, poručivši da ga u ovom trenutku isključivo zanima Partizan i završnica sezone u ABA ligi, te da ni sa kim neće ući u pregovore.

Ali, nije Panter jedini koga žele „atinski zeleni“. On je najnovija meta, s obzirom na to da je od ranije poznato da Grci hoće argentinski duo iz Zvezde - Fakunda Kampaca i Luku Vildosu, dok su im iz crno-belog tabora zapali za oko Zek Ledej i Janis Papapetru.

Dolaskom prekaljenog stručnjaka Ergina Atamana koji je napustio Efes i potpisao za PAO, ciljevi će ponovo biti najviši mogući, kako u grčkom prvenstvu, tako i na evropskoj sceni gde su ove sezone totalno podbacili, što potvrđuje i pretposlednja pozicija u regularnom delu sa samo devet pobeda iz 32 odigrana meča.
Podsetimo, PAO je sezonu startovao sa bivšim trenerom Crvene zvezde Dejanom Radonjićem, ali je posle serije loših rezultata i kontroverznih odluka Evrolige došlo do prevremenog raskida saradnje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR