Glas Javnosti

OSTOJA MIJAILOVIĆ O 'SLUČAJU TRINKIJERI': Traži ono što nije zaradio!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan, oglasio se povodom procesa u kom Andrea Trinkijeri traži dodatnu isplatu ugovora.

Na promociji Zorana Savića, bilo je reči o obavezama prema Trinkijeriju, jer postoji klauzula da se klub obavezuje da plati porez u Italiji.

- On je  bivši trener Partizana, ne samo moj. Što se tiče tužbe, on sada potražuje ono što nije zaradio. Da li ima pravo ili ne, o tome će odlučivati BAT, ja mislim da nema pravo. Kada radite u nekom drugom klubu, nemate pravo da naplatite nešto što niste zaradili. Naši advokati rade na tome, nismo očekivali tužbu od njega i njegovih agenata. On je odradio ono što je klub tražio, bio je plaćen do kraja u trenutku kada je odlazio. I Mačvanu je plaćeno sve što je zaradio, on potražuje sada kamatu. Bio je isplaćen do kraja kad je odlazio, traži ono što nije zaradio - rekao je Mijailović.

Bilo je reči i o drugim potraživanjima.

- Mi smi plaćali sad plate iz 2010, 2011 ili 2012. i to mi ne smeta. Klub je od državog interesa, kao i drugi, smeta mi što ti ljudi potražuju kamate, kamate na kamate, neke stvari koje ne bi smeli, ali svako ima pravo na to. Klub je stabilan, isplaćuje, situacija je loša sa sportske strane, ali nije loša s one druge i funkcioniše dobro. Plate su na vreme i trudićemo da to bude tako, a rezultati dođu ili ne. Jako nam nedostaje Arena, kao naša trenažna dvorana, da tao igramo utakmice, i najviše nam nedostaju navijači. Košarkaška publika je stvarno šesti igrači, to su najbolji navijači na svetu, i to se vidi kad ova ista ekipa igra sa i bez navijača, ne mogu da kažem da je samo zbig publike ali je u velikoj meri i zbog toga.”

 

Ogorčen je Mijailović zbog reakcija navijača.

“I naša javnost, i mi svi zajedno, imamo kratko pamćenje. Zaboravili smo 2017. kada niko nije hteo u upravu KK Partizan, kao ni prošle godine. Znao sam u martu prošle godine šta dolazi, turbulentna sezona, teško vreme za Partizan koji neće moći da preboli nepravdu koja mu je naneta. Da sam mislio na sebe, podneo bih ostavku i otišao kao neko ko je bar protekle decenije uradio najviše za Partizan. Nisam želeo da ostavim ljude i Partizan da tone i potone do kraja.  Ne mogu da radim po 2-3 dana kad izgubimo jer jako teško to podnosim. Treba naći novac da platite ljude koji nisu uradili posao na najbolji mogući način. Svako od nas ima određena osećanja… Najveći sam mazohista, trošim svoj novac, trpim nešto za šta nisam direktno kriv, iako imam određenu krivicu zbog zadataka i rezultata koji nisu dostojni kluba.”

Otkrio je i jedan detalj.

“Trener pre Filipovskog, koji je trebalo da dođe, rekao je da bi morao da iseče 70 odsto ugovora igrača. Radimo pravu stvar za državu i klub od državnog interesa. Slušam dosta savetnika, legende Partizana ili bivše sportske radnike, zato skidam Zoranu kapu što je došao u ovakvom trenutku i preuzima deo odgovornosti. U lepa vremena dolazi svako, u teška samo oni hrabri. Nastavljamo da se borimo, ako ima neko hoće više da se bori, neka mi daju ideju ko hoće da troši svoj novac da Partizan vrati na staze stare slave.”

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR