Glas Javnosti

Oni će biti okosnica reprezentacije Srbije: Igor Kokoškov odredio spisak, Kalinić ponovo u dresu 'orlova'

Košarka
Autor: Glas javnosti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije odredio je spisak od 31 igrača koji će ići na Kopaonik, gde će biti održane mini-pripreme od 25. juna do 5. jula.

Cilj priprema je da, uprkos otkazivanju reprezentativnih takmičenja, Kokoškov i njegov stručni tim okupe reprezentaciju kako bi zadržali kontinuitet i započeli polako sa pravljenjem tima za naredne izazove. Za razliku od prethodnih godina, predstavnika medija neće biti, a okupljanje je zakazano za 24. jun, kada će reprezentativci biti testirani na kovid-19, nakon čega 25. nacionalna selekcija kreće za Kopaonik.

Na širem spisku za predstojeće pripreme, nalazi se 31 igrač, a posebno je interesantan podatak da Kokoškov računa na Nikolu Kalinića:

Miloš Teodosić (Virtus), Miroslav Raduljica (Đangsu), Stefan Jović (Himki), Vasilije Micić (Efes), Nemanja Nedović (bez kluba), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Ognjen Jaramaz, Rade Zagorac, Stefan Birčević, Uroš Trifunović, Novica Veličković (Partizan), Luka Ašćerić (Mega), Nikola Rebić (Jenisej), Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Boriša Simanić, Nikola Jovanović (Crvena zvezda), Ognjen Kuzmić, Stefan Đorđević, Stefan Pot, Marko Pecarski, Aleksa Radanov, Marko Radovanović (FMP), Aleksa Avramović, Nemanja Dangubić (Estudijantes), Luka Mitrović (Manresa), Dalibor Ilić (Mega), Stefan Janković (Kepital Siti Go-Go) i Aleksej Pokuševski (Olimpijakos).

Učešće je otkazao Nikola Janković zbog prisustva koronavirusa, a neće biti ni košarkaša koji nastupaju u Nemačkoj, Španiji i NBA ligi.

Zbog obaveza u svom klubu, pripreme neće voditi selektor Igor Kokoškov, već će to činiti njegovi asistenti Dejan Milojević, Vladimir Jovanović, Jovica Antonić i Bogdan Karaičić, dok će za fizičku pripremu biti zaduženi prof. Vladimir Koprivica i Vladimir Radonjić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR