Glas Javnosti

Ogromne promene u Košarkaškom savezu Srbije

Košarka
Autor: Glas javnosti

Dosadašnji potpredsednik za mušku košarku Košarkaškog saveza Srbije Nenad Krstić, doneo je odluku da se iz privatnih razloga povuče sa te funkcije.

- Nakon dugog razmišljanja i neformalnog nagoveštaja takve odluke još pre nekoliko meseci, proslavljeni reprezentativac naše zemlje i nekadašnji kapiten nacionalnog tima je danas i zvanično podneo ostavku da mesto potpredsednika KSS za mušku košarku - navodi se u saopštenju Saveza.

 – Želeo bih da se zahvalim svima u Savezu na ukazanom poverenju i izvanrednoj saradnji koju smo do sada imali. Ipak, usled privatnih obaveza koje mi sada već oduzimaju previše vremena, doneo sam odluku da se povučem sa mesta potpredsednika KSS i to mesto prepustim nekom drugom. Ovom prilikom bih poručio da je za mene pre svega bila čast da nakon karijere profesionalnog igrača služim našoj košarci kroz rad u KSS i na taj način ovoj igri vratim makar delić onoga što mi je u životu dala – istakao je Krstić. 


Nenad Krstić je funkcionersku karijeru u Košarkaškom savezu Srbije započeo u avgustu 2019. godine kada je izabran na funkciju direktora mlađih selekcija. 

Od decembra 2020. do danas, Krstić je obavljao funkciju potpredsednika KSS za mušku košarku. Kao reprezentativac Srbije, Nenad Krstić je osvojio dve srebrne medalje. Prvu još 2009. godine na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i drugu 2014. godine kada je kao kapiten na Svetskom prvenstvu u Španiji predvodio našu reprezentaciju do finala. 

- Košarkaški savez Srbije se zahvaljuje Nenadu Krstiću na predanom radu u proteklom periodu i želi mu puno sreće i uspeha na svim životnim poljima. Do zakazivanja nove Skupštine KSS i izbora novog potredsednika, zaduženja koja je imao Nenad Krstić, obavljaće direktor reprezentacije Srbije Dragan Tarlać - navodi se.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR