Glas Javnosti

OGLASIO SE PEŠIĆ: EVO NA KOJE IGRAČE RAČUNA! Svi mi čestitaju osim reprezentativaca

Košarka
Autor: Glas javnosti

Svetislav Kari Pešić, u prvom velikom intervjuu nakon što je promovisan u novog selektora Srbije, kaže da računa na sve srpske igrače, a da će tek videti računaju li oni na njega i na reprezentaciju Srbije.

Pešić kaže da ne postoji trener ni iz Srbije ni van Srbije koji mu nije poželeo sve najbolje, kao i svi bivši igrači.

"Ovi što su aktuelni, oni se ne javljaju, tako da izgleda da ja moram prvi da se javljam, ali to mi ne smeta. Oni će kasnije da se javljaju", kaže Pešić za RTS.

Ističe da računa na sve igrače, a da će tek da vidi računaju li oni na njega i na reprezentaciju Srbije.

Svetislav Pešić ističe da će trenirati igrače kroz razgovore i posete, da će im biti mentor i pomagati onoliko koliko prihvataju savete.

"U toku sezone, treniraću ih pre treninga i posle treninga. Gledaću njihove utakmice i pokušaću većinu da posetim. Zbog situacije sa pandemijom koronavirusa je malo drugačije nego što je bilo te 2000. godine, kada sam stvarno svakog igrača posetio, pogotovo one koji su bili u inostranstvu", kaže Pešić.

On naglašava da je fantastično za srpsku košarku što se Željko Obradović vratio u Partizan, što je Dejan Radonjić u Crvenoj zvezdi i što Srbija ima trenere poput Marinovića u Čačku ili dvojice Jovanovića - u Megi i Ciboni.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR