Glas Javnosti

Odlaže se NBA draft?

Košarka
Autor: Glas Javnosti

Franšize NBA lige traže da se ovogodišnji draft odloži zbog toga što usled pandemije virusa korona nemaju dovoljno informacija o talentima koji su se prijavili.

Draft je ove sezone trebalo da se održi 25. juna, a dobar broj čelnika NBA franšiza traži da se biranje novih talentovanih košarkaša ne desi pre 1. avgusta. Čelnici franšiza kažu za ESPN da im je neophodno više vremena kako bi došli do ključnih podataka u procesu pre drafta. Timovi žele da imaju treninge sa igračima, žele da sa njima razgovaraju i da takođe dobiju informacije o fizičkoj spremi tih pojedinaca. Zbog trenutnih mera socijalnog distanciranja to je nemoguće.

NBA međutim uopšte nema plan povratka na parket, tako da se ne zna ni kada će se liga nastaviti, a teško je verovati da ako se ona nastaviti u junu ili julu da će onda draft biti kao što je i planirano.

Timovima je inače zabranjeno da traže video snimke igrača koji su se prijavili na draft, tako da trenutno imaju na raspolaganu samo klipove na internetu.

Inače među najvišim pikovima ove godine treba da budu Džejms Vajsmen, Entoni Edvards, Obi Topin, Onjeka Okongvu, Lamelo Bol, dok će među Evropljanima sa najviših pozicija biti birani Deni Avdija, Kilijan Hejs i Teo Maledon.

Izvor: N1

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR