Glas Javnosti

OBRADOVIĆ NAKON POBEDE: Zanima me samo FINALE! Kaže da nikad ne IZDVAJA igrače, ipak pomenuo DVOJICU!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Partizana pobedili su Cedevita Olimpiju u odlučujućem trećem meču polufinalne serije ABA lige sa 90:71, obezbedili su plasman u finale. Prvi meč je na programu 12. juna, ali ostaje da se vidi da li će se Crvena zvezda pojaviti u „Areni“.

Izabranici Željka Obradovića uspeli su da prebrode i treći meč tokom plej-ofa koji je nosio prefiks biti ili ne biti. Partizan je protiv SC Derbija stigao od 0-1 do 2-1, a protiv Cedevita Olimpije je uspeo da prilično ubedljivo stigne do pobede i finala.

Partizan je brzo stekao dvocifrenu prednost, ekipa iz Ljubljane se nije predavala, stigla je do izjednačenje tokom drugog kvartala, ali je Partizan na poluvremenu imao plus 11. Dvocifenu prednost, crno-beli su čuvali tokom treće deonice, a zatim je usledio novi nalet, Partizan je stigao do plus 20, što je naravno bilo dovoljno da  meč mirno privede kraju.


„Olimpija je odlično odigrala polufinalu seriju, a siguran sam da su ljubitelji košarke mogli da uživaju. Zadovoljan sam prikazanim u trećem meču. Odbrana je bila na željenom nivou, kontrolisali smo skok, imali lake poene iz tranzicije, pametna i strpljiva rešenja u napadu. Hvala navijačima na velikoj podršci“, naglasio je Željko Obradović pa nastavio:

„Posle utakmice u Ljubljani, kapiten je ispred ekipe tražio dva dana odmora, prihvatio sam taj zahtev. Dobro radili i trenirali, izgledali smo daleko svežije i agresivnije. Bilo je uspona i padova, siguran sam da možemo bolje“.

Obradović je nastavio sa izlaganjem:

„Nikada se nisam bavio saopštenjima, jer sam fokusiran na parket. Spremamo se za finalnu seriju i čekamo prvi meč koji je na programu 12. juna. Ne volim da izdvajam pojedince, ekipa je ostvarila pobedu, ali moram da pohvalim Madara i Smailagića“, naglasio je Obradović, pa zaključio:

„Aleksa Avramović je imao razgovor sa lekarom koji je obavio hiruški zahtvat, sledi još jedan kontrolni pregled, a posle toga ćemo znati da li će moći da igra ili ne“.

Na pitanje da li je majstorica mogla da se igra ranije, Obradović je odgovorio:


„Ja sam samo trener. To nije pitanje za mene. Zovite kancelariju, zovite Savića. Ja znam kada je termin, pripremim ekipu za meč koji sledi, borim se zajedno sa njima na parketu i to je to.  Što se tiče učešća Partizana u šampionatu Srbije sve sam već rekao, sve je već rečeno i nemam šta da dodam više. To nisu pitanja za mene“.

Prva dva meča finalne serije su zakazana sa 12. i 14. jun u „Areni“. Partizan će imati prednost domaćeg parketa protiv Crvene zvezde, koja je najavila da se neće pojaviti na parketu. Ostaje nada da će finalna serija ipak početi 12. juna, da ćemo šampiona ABA lige dobiti na parketu, jer je to u interesu oba kluba, to je u interesu košarke, navijača…..

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR