Glas Javnosti

NOVI TRIPL DABL I RAZOČARANJE: 62. put u karijeri, ali ne dovoljno i za pobedu protiv Sparsa, "Pop" mu se poklonio (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Denver nije imao nikakav odgovor. Iako treća odbrana lige po broju primljenih koševa, Nagetsi su kaskali od početka do kraja meča ne nalazeći rešenja za napad rivala.

Deriv Vajt je ubacio 23 poena, Loni Voker dodao 20, Dežonte Marej flertovao sa tripl-dablom, 20 poena, 9 asistencija i 8 skokova.

Znate li ko je napravio tripl-dabl? Znate, Nikola Jokić, ali to više i nije vest. Srbin je ubacio 22 poena, imao 13 skokova i 10 asistencija, njegov treći tripl-dabl u nizu i peti u sezoni.

Ali, problem je bio u odbrani, Nagetsi su dozvolili 15 trojki, Sparsi su imali 52% šuta i tu je priča praktično završena.

Od početka je gost imao problem, primili su 37 poena u prvoj četvrtini, Jokić ih je do poluvremena vratio u meč.

No, na kraju, treći poraz na turneji za Denver u šest utakmica. 

Jokiću je ovo čak 62. tripl-dabl karijere, sada se izjednačio sa Džejmsom Hardenom na sedmom mestu večne liste NBA lige.

"Čuvali smoga koliko je moguće, neverovatan je", rekao je Popović posle pobede.

Inače, Denver je ove sezone tukao San Antonio na startu, tada je Jokić ubacio 32 poena. 

Timovi će ponovo igrati u subotu, opet u Teksasu.

Posle pobede San Antonija protiv Denvera (123:111) trener Teksašana Greg Popović hvalio je MVP-ija lige Nikolu Jokića.

"Jokić je prokleto dobar. Nije fer šta sve može da uradi. Podseća me na Lerija Birda", rekao je legendarni trener.

nuggetsspursbasketball42281-21344152642281_b 

Memfis je u poslednjoj četvrtini prelomio duel protiv Lejkersa bez obzira na tripl-dabl Lebrona Džejmsa, 20 poena, 11 asistencija i 10 skokova. "Grizliji" su stegli odbranu u finišu i bez Moranta i Dilona Bruksa uspeli da savladaju "tigra od papira" kakvi su Lejkersi u ovom trenutku. Džaren Džekson Džunior je ubacio 25 poena, Dezmond Bejn dodao 23, agresivnom odbranom naterali su rivala na greške. Lejkersi su do početka poslednje četvrtine izgubili 19 lopti, poklonili rivalu 23 poena. Do kraja su napravili ukupno 22 greške, to ih je odvelo u poraz. 

Juta nema milosti, šesta pobeda u nizu, rasturili su Sikserse u gostima. Mičel je ubacio 22 poena, Rudi Gobert uhvatio 21 loptu, spustili su Embida na 19, pa je niz Filadelfije od pet pobeda prekinut. Oba tima igrala su i prethodne večeri, ali je skraćena rotacija domaćih učinila svoje, ostali su bez daha u nastavku, dok je Juta razbila Minesotu i imala vremena da odmori ključne igrače. To je bila razlika kako se meč bližio kraju, Džez je pogodio 15 trojki, deset manje nego protiv Vulvsa, ali su koristili reket, Goberta i Vajtsajda kako bi napravili prednost. Juta završava turneju u prestonici za vikend, oni imaju skor 10-2 na stranu, pa Vašingtonu neće biti lako.

Rezultati:

Filadelfija - Juta 96:118
Memfis - LA Lejkers 108:95
San Antonio - Denver 123:111
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR