Glas Javnosti

NOVI SKANDAL U NBA: Niksi traže da se meč ponovi

Košarka
Autor: Glas javnosti

Nakon poraza od Hjuston Roketsa (105:103), Njujork Niksi su uložili žalbu nezadovoljni suđenjem, jer smatraju da je arbitar Ed Maloj napravio grešku kada je dosudio faul Džensona Bransona na Aronu Holideju, nakon čega su usledila slobodna bacanja koja su odredila pobednika susreta.

Nakon meča je sam sudija pogledao snimak i priznao grešku, te se zbog iste izvinio Niksima, ali njima to nije dovoljno, već traže da se meč ponovi. Prema saznanjima NBA insajdera Adrijana Vojnarovskog iz ove franšize veruju da će ubediti nadležne da se ponište poeni Holideja i odigra samo produžetak, jer ne veruju da postoje šanse da se kompletan susret odigra od prvog minuta.


Ukoliko se tako nešto zaista i dogodi, to ne bi bio izuzetak. Do sada se nešto slično desilo šest puta, a poslednji 2007. godine kada je Šakil ONil isključen sa meča Majamija i Atlante, iako je imao pet faulova, a ne šest. Utakmica je gotovo tri meseca kasnije nastavljena i ekipe su bile na parketu svega 51,9 sekundi, tokom kojih nije bilo poena i potvrđena je pobeda Hoksa (114:111). Kada je ovaj slučaj u pitanju, bizarno je to što ONil svakako nije igrao, jer je u međuvremenu trejdovan u Finiks.



Kada su u pitanju pravila takmičenja, svaki klub ima mogućnost od 48 sati posle utakmice da podnese prigorovor i potom još pet dana da dostavi dokaze, nakon čega liga ima još isto toliko vremena da odluči. Niksi su trenutno četvrti na Istoku sa 33 pobede i 21 porazom i ova eventualna pobeda bi mogla da im napravi razliku između plej-ofa i plej-ina.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR