Glas Javnosti

IZJEDNAČIO REKORD KARIJERE: Jokićev 20. uzastopni 'DABL-DABL' POKORIO preskupog centra Jute (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Igrači Nagetsa su savladali Jutu rezultatom 128:117, a Nikola Jokić je sa 47 poena i 12 skokova uništio 205 miliona dolara vrednog centra Jute Francuza Rudija Gobera.

I ne samo to! Nikola je izjednačio rekord NBA karijere po broju poena i upisao 20. uzastopni dabl-dabl učinak, pa se svi pitaju, može li dostići Bila Voltona koji je to uradio 34. puta uzastopno.

- Hvala, samo sam srećan što smo dobili utakmicu. To što je protiv, verovatno najbolje ekipe u NBA u ovom trenutku, igraju neverovatno, imali su 11 uzastopnih pobeda i lepa pobeda za nas. Imali smo gostovanja, vratili smo se, mogli smo da imamo mnogo izgovora, ali ih nismo koristili. Hteli smo da pobedimo i to smo uradili - rekao je Jokić posle meča.

Njegova ekipa je ubacila dve trećine upućenih šuteva u prvom poluvremenu, a 15 od 17 trojki od 79 poena.

Nikola je bio precizan sa 17 od 26 iz igre i sa četiri pogotka, bez promašaja iza linije 7,25 metara. Upravo zato novinar konstatuje da više šutira.

- Ne znam, zavisi od toga kako ide utakmica, kako se osećam. Nije da dolazim na utakmicu i kažem "e to ću da uradim", samo uzmem ono što mi meč donese - rekao je Jokić.

Na njegovu partiju nije ostao imun ni Ajzea Tomas, nekadašnji as Detroit Pistonsa i šampion NBA.

- Mislim da on svake večeri izlazi na parket da dokaže da je najbolji na njemu. Ali istovremeno koristi i ono što mu se nudi. Ne forsira ništa - tvrdi Tomas.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR